Jeden z mužů také musí zaplatit pokutu. Český konzul v Havaně Petr Brandel sdělil, že obviněni byli za kladení odporu a rušení veřejného pořádku. Oba si trest fakticky již téměř odpykali, protože ve vazbě jsou od března.

Podle informací amerického deníku El Nuevo Herald z minulého týdne muži ve věku 25 a 32 let byli na Kubě na dvoutýdenní dovolené a k odletu se dostavili na havanské letiště v podroušeném stavu. Pokračovali v popíjení alkoholu a posléze mezi nimi došlo k hádce. Když se je zaměstnanci letištních obchodů snažili uklidnit, jeden z nich začal kolem sebe mlátit a demolovat vybavení.

Zaměstnanci se pak na oba vrhli a nakonec zasáhla přivolaná policie, uvedl nedávno s odvoláním na očité svědky El Nuevo Herald, který vychází na Floridě.
Dvojice byla původně obviněna z napadení, za což jim hrozil až pětiletý trest, ale prokuratura během přelíčení překvapivě rekvalifikovala jejich čin na kladení odporu a rušení veřejného pořádku, za což je sazba menší.

Oba muži ve věku 25 a 32 let byli zadrženi 22. března, takže osmiměsíční trest jim uplyne 22. listopadu. Jeden z nich byl kromě toho odsouzen k zaplacení pokuty v přepočtu 1600 Kč za způsobené škody.