Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Jsme Ostrov, ne Ostrov nad Ohří

Dva odlišné názvy jednoho města trápí ostrovskou radnici
Dva odlišné názvy jednoho města trápí ostrovskou radnici  (Autor: Kateřina Moravcová)
Autor: mor - 
12. listopadu 2009
05:00

Vypustit z názvu ostrovského nádraží dodatek »nad Ohří« se pokusilo vedení města. O změnu žádalo Drážní úřad, ten to ale zamítl. Důvod? Tři stanice v republice, které mají stejný název.

Ostrov, který leží u Karlových Varů, se nikdy Ostrov nad Ohří nejmenoval. Tento název nyní uvidíte pouze na tamním vlakovém nádraží.

Dva odlišné názvy jednoho města trápí ostrovskou radnici Dva odlišné názvy jednoho města trápí ostrovskou radnici | Kateřina Moravcová

„Oficiální název našeho města je Ostrov. Jsme ochotni přistoupit i na název Ostrov u Karlových Varů. Co se mám ale nelíbí, je to, abychom se na změnách finančně podíleli,“ řekl starosta Ostrova Jan Bureš.

Výroba čtyř nových tabulí s názvem stanice by podle Drážního úřadu vyšla zhruba na 300 tisíc korun.

sspagetkaa ( 12. listopadu 2009 16:52 )

Já jsem bydlela v Ostrově od r. 1973 do r. 1998 a celou dobu jsem měla dojem, že bydlím v Ostrově nad Ohří, i to mám napsané např. v omluvných listech, ale když jsem se dnes podívala na manželův rodný list z r. 1965 a oddací list z r. 1986, opravdu je tam napsáno jenom Ostrov.

doti ( 12. listopadu 2009 15:01 )

V článku píšete, že město Ostrov (u Karlových Varů) se nikdy nejmenovalo Ostrov nad Ohří. Není to pravda. V r. 1955-6 jsem tam bydlela, a bydlela jsem v Ostrově nad Ohří!

Zobrazit celou diskusi