Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Tauchen mrtvý, jeho ženu postřelili!

Autor: pes, Vlaďka Hradská - 
12. listopadu 2009
08:19

AKTUALIZOVÁNO: Při přestřelce u obce Hajany nedaleko Blatné na Strakonicku zemřel uprchlý vězeň Pavel Tauchen (43)! Jeho manželku Dagmar (28) policisté postřelili.

Pavla Tauchena policisté při přestřelce střelili do hlavy, tak zněla první verze celé události. Podle jedné z vyšetřovacích verzí se ale Tauchen zastřelil sám, ve chvíli, kdy se k němu blížili policisté. Tuto verzi podpořila i pitva - Tauchena prý nezabila kulka z policejní zbraně. Případ bude ještě podrobně vyšetřován. V současnosti je na něj uvaleno informační embargo.

Čtvrtek dopoledne

Policisté pracovali celou noc, na místě jsou balistici a psovod. Kriminalisté hledají kulky. K incidentu došlo na polní cestě, pár desítek metrů od poslední chalupy. Tauchen měl na Hajany vazbu, z této vesnice pochází jeho maminka a žije tu i jeho bratranec. "Vůbec nás nekontaktoval, viděla jsem ho jednou v životě a to už je dávno. Ta událost je pro nás hodně překvapující," řekla pro Blesk.cz manželka Tauchenova bratrance. Lidé Tauchena ve vesnici neviděli už dlouho, je do jisté míry překvapující, že se zde po útěku objevil.

435616:gallery:true:true

Tauchenova žena Dagmar skončila po honičce s policií v nemocnici s průstřelem plic, ve čtvrtek ráno se podrobila operaci a momentálně je mimo nebezpečí života.

Co se dělo ve středu večer?

Kolem 19:20 dorazili na místo záchranáři, kteří vrtulníkem převezli těžce zraněnou ženu do nemocnice v Plzni. Policie uzavřela příjezdovou cestu do obce. Vyšetřování komplikuje tma, na místě kde došlo k přestřelce, už totiž není veřejné osvětlení.435273:gallery:true:true

Střílelo se několik desítek metrů za obcí, když se dvojice pokusila před zásahovou jednotkou utéct. Podle svědků policisté stříleli ze samopalů. "Slyšeli jsme střelbu dávkou. Byly slyšet několikrát tři rány rychle za sebou," řekl pro Blesk.cz jeden z obyvatel vesničky. Policie prováděla už během dopoledne kontroly v okolí. "Ráno tady policie stavěla projíždějící auta a projížděli kolem," dodal obyvatel Hajan.

Policie po několika hodinách odmítla informace o zásahu jakkoli upřesnit. "Na základě pátrání policie kontrolovala hledané vozidlo, jehož posádka byla ozbrojená. Došlo ke střelbě, při které byla jedna osoba usmrcena a druhá zraněna," řekla pro Blesk.cz policejní mluvčí Anna Drdová. Okolnosti střelby jsou ale nejasné. Jedna z vyšetřovacích verzí je, že se Tauchen na útěku mohl zastřelit také sám. Případ si na místě převzala Inspekce policie České republiky. "Nemůžeme říci, jestli byl zásah oprávněný. To určí až inspekce," dodala mluvčí.

Čtěte více o útěku Pavla Tauchena.

Tauchena a jeho manželku hledala policie po celé republice. Spekulovalo se také o jejich útěku do zahraničí. Mladá žena svého manžela osvobodila v úterý. V plzeňské fakultní nemocnici na Borech přepadla hlídku, jednou vystřelila směrem k eskortě a i se svým manželem Pavlem Tauchenem odjela tmavomodrou Škodou Fabia. Žena při činu nikoho nezranila.

Manželka Pavla Tauchena měla pravděpodobně i komplice a v ujíždějícím vozidle se tak zřejmě nacházela ještě jedna osoba.

Pavel Tauchen byl obviněn za krádež, poškozování cizí věci a nedovolené ozbrojování. 2. listopadu ho soud za vylupování trezorů odsoudil k 5 letům vězení.

drobek ( 12. listopadu 2009 21:56 )

a vo tom to je,hlupák krade málo s velkým rizikem,politický vychcánek víc a špičky nejvíc s imunitou.Ale trouba typu luckyjim to nepochopí nikdy

stastnyjim ( 12. listopadu 2009 20:51 )

Jasně, všude nacpat politiku.

drobek ( 12. listopadu 2009 17:35 )

Kdyby vstoupil do ods nebo čssd tak si mohl beztrestně nahrabat jako crystal standa či hradní klimatolog,raj bradavice.................................. jak neumí crást nechť se do teho oboru neeesere

drobek ( 12. listopadu 2009 17:28 )

toto byl obrovský a těžký zločin.To,že se v 90.letech rozkradly stamiliardy je nic.Vivat Kocourkoff

sakra ( 12. listopadu 2009 15:16 )

Proč když gauneři "ujíždějí" v nějaké Fabii neskočí členové vězeňské služby, nebo policajti do svého auta a i když mají strach, mohli klidně z povzdálí Fabii pohodlně sledovat a zavolat pomoc. Mikrobusy VW, Ford a pod. úplně na Fabii stačí. To mi skutečně rpzum nebere. Nebo je ta mladice fyzicky vyřídila tak, že nebyli schopni řídit auto?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání