Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Havel: Minulost Füleho v KSČ mi nevadí

Bývalý prezident Václav Havel (vlevo) je ke komunistické minulosti kandidáta na eurokomisaře Štefana Füleho shovívavý
Bývalý prezident Václav Havel (vlevo) je ke komunistické minulosti kandidáta na eurokomisaře Štefana Füleho shovívavý  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, brum - 
11. listopadu 2009
17:53

Exprezidentovi a disidentovi Václavu Havlovi nevadí komunistická minulost českého kandidáta na post eurokomisaře Štefana Füleho.

Ten mimo jiné za bývalého režimu studoval diplomacii v Moskvě.

Jeho výběr je dobrá volba, řekl Havel v Bruselu, kde ve středu vystoupil před europoslanci s projevem u příležitosti 20. výročí pádu komunismu v Evropě.

"V Československu prošlo komunistickou stranou sedm milionů lidí. Já myslím, že natrvalo, na desetiletí je vylučovat z veřejného či státního života nelze," prohlásil Havel před novináři.

Je podle něj třeba rozlišovat. Existují lidé, kteří se provinili, a ti by šance na nějaké významné funkce mít neměli. "Ale pouhé členství v komunistické straně podle mého mínění nemůže být vnímáno jako nějaký zločin," dodal.

Konkrétně k ministru pro evropské záležitosti a kandidátovi na post eurokomisaře Fülemu podotkl, že mu k výběru blahopřeje. "Myslím si, že v dané situaci je to dobrá volba. Studoval-li kdysi na sovětské diplomatické škole, pak to bylo asi proto, že jinde studovat diplomacii nešlo," řekl.

gogo ( 11. listopadu 2009 20:23 )

v listopadu 89 a co mu lidé tehdy naivně uvěřili ! Byl spolupachatelem kolosálního podvodu zvaného "Sametová revoluce“. Plody tohoto podvodu sklízejí zubožené trosky Československa zvané "Česko" dodnes. A to zdaleka není této morální a ekonomické devastace konec. Devastace u jejíhož zrodu stál Havel, kterému dnes komunisté prý nevadí ! Oni mu nevadili již tenkráte ! Protože ruka ruku myla !

smrk ( 11. listopadu 2009 19:30 )

Mě taky pan Füle nevadí, ale vadíš mě ty Vašku Havlů - už někam táhni, měl by jsi si vzpomenout co jsi říkal v nástupní řeči po zvolení pezidentem ČSSR - lžeš,lžeš,lžeš !!!!!!!!!!!

bosomfriend ( 11. listopadu 2009 19:25 )

Vždt si vás vychovali k převzetí moci. S tou části komunistů, která potřebovala zinvestovat nakradené miliony jste spolupracoval. Táhněte už konečně k čertu! Vy a pan Gorbačov jste nejvetším zklamáním pro slušné lidi, kteří Vám věřili.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa