Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Křesťanský demokrat Svoboda prohrál spor s charitou!

Cyril Svoboda se chce proti rozsudku odvolat
Cyril Svoboda se chce proti rozsudku odvolat  (Autor: Martin Sekanina)
Autor: ČTK, rvs, Tomáš Belica - 
11. listopadu 2009
16:31

Šéf KDU-ČSL Cyril Svoboda prohrál u soudu pro Prahu 6 spor s charitou o dům za 50 milionů. Snažil se prokázat, že jeho známá Marie Kaprálková (+93) nebyla při smyslech, když závěť změnila v jeho neprospěch.

Svoboda žaloval charitativní organizaci Domov svaté Rodiny, na který žena svůj dům v Jaselské přepsala. Lidovecký předseda se snažil dokázat, že Kaprálková před svou smrtí trpěla duševní poruchou a neorientovala se v čase ani v prostoru. K sepsání nové závěti ji prý donutili Kopečtí. Křesťanský demokrat Svoboda, který tvrdil, že mu nejde o peníze, ale o princip, teď musí navíc uhradit náklady řízení.

Činžovní dům v pražských Dejvicích Činžovní dům v pražských Dejvicích | ČTK

Čtyřpatrový dům v hodnotě 50 milionů korun v pražských Dejvicích Svobodovi původně odkázala jeho známá Marie Kaprálková v roce 1992. V listopadu 2004, tedy ve svých dvaadevadesáti letech a rok před svou smrtí, však Kaprálková sepsala nový testament, v němž svůj majetek rozdělila mezi Domov svaté Rodiny, Nadaci Jedličkova ústavu a její vzdálené příbuzné, manžele Aleše a Boženu Kopecké. Dejvický dům podle tohoto dokumentu připadl charitě.

Kdyby dal soud Svobodovi nakonec za pravdu, část majetku Kaprálkové včetně dalšího činžovního domu by propadla státu, který se ke sporu připojil jako vedlejší účastník. Odkaz z roku 1992 se totiž týkal pouze jedné budovy a Kaprálková neměla žádné právoplatné dědice.

gogo ( 11. listopadu 2009 20:15 )

perou o kost... Pravda je na ní trochu šunky za pár milionů... Ale zdá se, že Bůh nemá české křesťanské demokraty rád .... Takže co udělá Svoboda, který by měl mít z této ostudy kabát ? Bude jako jeho předchůdce Čunek ? To jest splachovací a jen po penězích prahnoucí ? Že by chtěl takto zasadit své již pidistraničce ránu z milosti ? Nebo se najde ještě dost naivních Moraváků, kteří tuto zprofanovanou stranu budou volit ? S tím kalkuluje ? Pane Bože....

evolucius ( 11. listopadu 2009 19:13 )

Církve ani papež nejsou Bůh...ti jen těží z věřících,církve jsou jen organizace,první tajné policie, prodavači odpustků,výrobci čarodějnických procesů...a zpomalovači vývoje člověka,jako individuální osobnosti...to vše pouze z touhy ovládat masu...navíc náboženství tohoto typu vyvolává války a spory...

evolucius ( 11. listopadu 2009 18:34 )

Bůh neni v drobných vyhraných v automatu.

evolucius ( 11. listopadu 2009 18:18 )

Spravedlnost.!!..? a ještě maličkost o Bohu...Bůh tu není pro lidi,Boha zajímá jen celek,jehož jsou lidé momentálně jen nepatrnou součástí...Bůh kašle na jednotlivce,někdy se dokonce jimi jen baví a tropí si z nich šašky...Spravedlnost buď je,nebo neni v lidech.Jen zrození a smrt je v rukou Božích.

ma-o ( 11. listopadu 2009 18:01 )

Lidovecký předseda se snažil dokázat, že Kaprálková před svou smrtí trpěla duševní poruchou a neorientovala se v čase ani v prostoru. Ano pán předseda křesťanů má pravdu, tato paní trpěla duševní poruchou již v momentě, kdy vůbec odkázala něco tomuhle lumpovi.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa