Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Pád Berlínské zdi: Skandální přenos!

Autor: INT, vk - 
11. listopadu 2009
06:58

Pořádný trapas! Tak by se dal shrnout bizarní přenos z pondělního ceremoniálu oslav pádu Berlínské zdi, který divákům přinesla ČT24 společně s německou stanicí ZDF.

Namísto ceremonie, která Německo přišla na 100 miliard korun, byla k vidění divoká jízda kamery ve větvích stromů a roztřesené záběry lidí v ulicích. Za přenos se omlouval i moderátor ČT František Lutonský, který prohlásil, že je to skandální. Měl bohužel pravdu.

Nebe nad Berlínem rozzářila světla reflektorů. Barevné sloupy obíhaly nad Braniborskou branou. Německá metropole strhávala pomyslnou zeď z obřího domina a připomínala si pád železné opony.

Nejslavnější a nejkrvavější útěky přes Berlínskou zeď
V Berlíně po 20 letech znovu ´spadla zeď´!

Navzdory deštivému počasí a zimě se v centru města sešli státníci ze 30 zemí světa a tisíce lidí, kteří přišli oslavit dvacáté výročí pádu Berlínské zdi. Světoví lídři prošli branou, která kdysi touto zdí vedla, a pronesli krátké projevy.

Většina z toho se však k českému divákovi vůbec nedostala. Namísto toho se v jednu chvíli v záběru objevila žena, která si televizní štáb fotila na památku... „O co tady jde, soudruzi z ČT24?“ ptá se v diskuzi na stránkách televize jeden z diváků.

„To tam mohli poslat někoho s videokamerou a bylo by toho vidět víc. Je zajímavé, že ve zprávách o té ubohosti neřekli ani slovo,“ rozčiluje se další.

Z pompézní zábavy tak byly divákům naservírovány pouze drobky, které za nic nestály. Žádný Ein Kessel Buntes. „Dle našich zjištění selhala organizace přenosu na straně německé televize ZDF.

Od začátku se přenos ZDF nedodržoval, přicházely zmatečné živé obrázky, občas bez zvuku, jindy zase byl přenos přerušován, obraz se zadrhával a nakonec i některé projevy vůbec nebyly partnerským televizím ZDF, tedy i České televizi, poskytnuty.

Je nám líto, že diváci nedostali zážitek, který očekávali. Podobně na tom byli i diváci v jiných evropských zemích, protože ČT24 vysílala to, co nabízela tzv. Evropská vysílací unie (EBU), do jejíž sítě ZDF přenos dodávala,“ zdůvodnil Blesku nekvalitní přenos ředitel zpravodajství České televize Milan Fridrich.

kung-fu-jane ( 13. srpna 2011 18:27 )

pro dattatutaskin: Lépe bych to neřekla

gotchaaa ( 11. listopadu 2009 09:16 )

celá Evropa je v krizi a tyhle pompéznosti si mohli klidně odpustit, pietní vzpomenutí by rozhodně stačilo a prachy použít smysluplněji... už jen za cesťáky vládnoucích představitelů, by se dalo zlepšit cokoli....

kozelch ( 11. listopadu 2009 09:09 )

Sakra, za to by daly udělat OH Asi budete mít v článku chybičku, nebo v Německu mají jěště větší tuneláře než u nás.

malyhad ( 11. listopadu 2009 08:12 )

a tak mě to ani nebolí.Jedna zeď mezi světy padla,druhá,ta majetková,se mezi lidi postavila.Já vím,každý si za to může sám.Ale někdo to rád horké,jiný dravcem není.

Zobrazit celou diskusi