Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Senátor dostal podmínku za smrt miminka při porodu

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: žig - 
9. listopadu 2009
23:19

Senátor a privátní gynekolog Pavel Trpák (ČSSD, 51) dostal podmíněný trest ve výši deseti měsíců s odkladem na jeden a půl roku za ublížení na zdraví z nedbalosti. Jako porodník zavinil smrt novorozence v trutnovské nemocnici.

Soud došel k závěru, že Trpák předloni v květnu nedostatečně sledoval průběh komplikovaného porodu. Nevěnoval patřičnou pozornost stavu rodičky a hlavně nenarozeného dítěte. To v těle matky trpělo několik minut nedostatkem kyslíku a později zemřelo po převozu do hradecké nemocnice. Podle zástupce rodiny dítěte se tragédie nemusela stát, kdyby rodička nebyla přemlouvána k samovolnému porodu a lékař včas rozhodl o císařském řezu.

Trpák se vynesení rozsudku nezúčastnil, protože se z jednání soudu omluvil kvůli pracovnímu vytížení. Od počátku však vinu odmítal. „Své pochybení nepřipouštím. Při porodu se může stát všechno,“ řekl Trpák. „Stále nevím, kdy mělo přijít jiné rozhodnutí, kdy jsem měl zasáhnout aktivněji,“ vypověděl dříve u soudu. Jeho právník včera uvedl, že senátor zřejmě podá odvolání.

bielykvet ( 10. listopadu 2009 05:24 )

DOKTOR MÁ BÝT TĚLEM I DUŠÍ DOKTOR. JSEM MIMOZEMŠŤAN, KDYŽ SI TO MYSLÍM? KAŽDÝ SE -S.E,R-E¨ DO POLITIKY PRO PRACHY A SKUTEK UTEK

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání