Na více než tříhodinovém představení nejvíc překvapil Martin Zounar, jenž alternuje postavu sexy diskžokeje. Tu si napsal na tělo autor libreta Sagvan Tofi (44). „Fuj, je to obtloustlý slizoun,“ reagovali diváci.

Většina postav má v první a druhé půlce, které od sebe dělí dvacet let, dva různé představitele. Jen postavy dvou diskžokejů procházejí celým dějem ve stejné podobě, což je v případě Zounara představení opravdu na škodu.

„Premiéru budou hrát Sagvan s Lukášem Vaculíkem, s Martinem ještě něco uděláme,“ reagovali na poznámky o nevhodném obsazení Zounara členové produkce. Co to bude, ale nevysvětlili.

Fotogalerie
3 fotografie

V klidu jsou i v případě Ivety Bartošové. Dodnes nemají jistotu, zda odzpívá premiéru. „Záleží na Ivetě. Každopádně je připravená její alternace Míša Nosková, která je výborná,“ upřesnila mluvčí divadla Kristýna Horáčková.

Diváky na generálce nepříjemně překvapila téměř tříhodinová délka představení. Příliš nenadchla první polovina dílka. „Vypadá to jako ochotnické divadlo. A chybí fóry,“ stěžovala si partička středoškoláků o přestávce před divadlem.

Druhá půlka, zejména v závěru připomínajícím pořad televize NDR Ein Kessel Buntes s kabaretními vystoupeními, je ale roztleskala.