Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Prezident ČLK Kubek: Poplatky mu už nevadí

Prezident České lékařské komory Milan Kubek byl proti poplatkům u lékaře, ale teď je pro jejich zachování
Prezident České lékařské komory Milan Kubek byl proti poplatkům u lékaře, ale teď je pro jejich zachování  (Autor: ČTK)
Autor: INT, jos - 
8. listopadu 2009
10:31

Ještě před rokem byl prezident České lékařské komory Milan Kubek společně s Davidem Rathem nekompromisně proti zavedení polatků u lékaře. Teď je to však právě on, kdo mezi lékaři horlí za jejich udržení.

Když David Rath přirovnával vybírání poplatků u lékaře za placení mincemi na toaletách, Kubek přikyvoval s tím, že větší urážku lékařského stavu si je už možné jen těžko vymyslet.

Časy se ale mění a Kubek rozeslal mezi své kolegy a kolegyně mail tohoto znění, který se objevil na iDNES.cz: "Vážená paní doktorko, vážený pane doktore. Sociálními demokraty navrhované úplné zrušení všech regulačních poplatků musíme odmítnout již z toho prostého důvodu, že by mělo negativní dopad na příjmy zdravotnických zařízení, které nebudou v roce 2010 dostatečně navýšeny prostřednictvím takzvané úhradové vyhlášky."

Milan Kubek se odvolává na to, že bývalý ministr zdravotnictví Tomáš Julínek snížil při zavedení poplatků úhrady od pojišťoven pro lékaře. Ti by v případě schválení zákona o zrušení poplatků přišli až o desítky tisíc korun ročně.

360974:gallery:true:true

 

 

 

 

 

gogo ( 9. listopadu 2009 21:22 )

Bodejť by mu vadili ..... Je to lumpárna na entou, ale pokud chtějí privátní lékaři a lékárníci ještě více zbohatnout, tak jiné cesty není ... Jinak by opět šli stávkovat že umírají hlady...

sakra ( 9. listopadu 2009 13:19 )

On by totiž přišel o korunky i pan Kubek!

vera51 ( 8. listopadu 2009 12:48 )

Souhlasim, mam maly duchod a pro me je teda nekdy dost.Zvlast kdyz vas obvodni lekar posle k jinemu kde taky zaplatite a pak doplatek za leky tak nekdy to je i 600 kc..I kdyz to neni casto presto je velka castka.

warumfernet ( 8. listopadu 2009 12:33 )

Kdo souhlasí s poplatky, tak jde ještě dále s ožebračováním rodin s dětmi a důchodců s nízkými důchody( tedy těch důchodců, co za bolševika nebyli významnými bolševickými funkcionáři). Navíc každý občan je povinnen platít nemalé zdravotní pojištění, o sociálním poj. ani nemluvě. Pro doktora, či lékárníka je poplatek už vlastně zdaněným příjmem, který mu jde rovnou do kapsy a posléze např. do kantýny na kořalku. Šibalštější příjemci těchto vstupenek do ordinace a lékárny mají z poplatků příjemnou dovoleneu např. v Africe. Přeji pěkný den.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa