Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Hrdince, která pálila na šíleného střelce, pomohl kolega!

USA: Kimberly Munley pálila na Malika Hasana. Zpacifikoval ho však její kolega
USA: Kimberly Munley pálila na Malika Hasana. Zpacifikoval ho však její kolega  (Autor: Reuters, ČTK)
Autor: pal, ČTK - 
13. listopadu 2009
21:49

AKTUALIZOVÁNO: Američané oslavovali novou hrdinku, seržantku Kimberly Munley (34), která měla sama zneškodnit šíleného střelce na vojenské základně Fort Hood. Teď se však ukázalo, že muže postřelil její kolega, seržant Mark Todd! Šílený útočník zřejmě nakonec ochrne od pasu dolů.

Zranění, která major Nidal Malik Hasan utrpěl minulý týden při střelbě na vojenské základně Fort Hood v Texasu, možná způsobí jeho ochrnutí od pasu dolů. Hasan postřílel 13 lidí, než jej zneškodnil jeden z přítomných policistů. Dosud se v této souvislosti hovořilo o policistce Kimberley Munleyové, nyní se ale objevují zprávy, že střelce skutečně "neutralizoval" až její kolega Mark Todd, uvádí server BBC.

Podle agentury AP zasáhly Hasana čtyři střely. Po incidentu strávil nějakou dobu v kómatu. Nyní je již při vědomí, ale podle jeho právníka Johna Galligana mu chybí cit v nohách a doktoři uvedli, že by tento stav mohl být permanentní. Údajně také pociťuje velkou bolest ve svých rukách.

Dosud média s odvoláním na tvrzení vyšetřovatelů hovořila o policistce Kimberley Munleyové jako o hrdince, které se podařilo Hasana zneškodnit a zabránit mu v zabití a zranění dalších lidí. Její kolega Mark Todd se ale deníku The New York Times svěřil, že to byl on, kdo svým výstřelem agresora nakonec zneškodnil. Munleyová byla totiž postřelena, což jí znemožnilo udržet přesnou mušku.

Toddovu verzi podle The New York Times potvrdil svědek. Přestřelka prý netrvala déle než 45 sekund. Todd majora údajně zasáhl, když si útočník měnil zásobník ve zbrani. Munleyová ve čtvrtek v televizní show moderátorky Oprah Winfreyové vyprávěla, jak po Hasanovi střílela. Zda ho ale skutečně trefila, nepotvrdila.

VÍCE ČTĚTE ZDE!

 

gogo ( 14. listopadu 2009 16:37 )

Jste si jistý že jsou všichni tak fantičtí ? Pokud vím, tak desítky milionů arabů jsou Evropě dobří pro špinavou a málo placenou práci. V tu chvíli nikomu nevadí že jsou arabové. Protože On - Evropan přece nebude zametat ulice nebo mýt nádobí ....

9030 ( 13. listopadu 2009 23:49 )

Fakt bych tu rači mněla partu těch ,, zvláštnívh hrdimů ,, jak jste je pojmenoval, než rozpínavou krvelačnou tlupu fanatckejch alahožráčů, kteří by se podle mně měly vytlačit na nějakej neznámej opuštěnej odtrov a potom ho vyhodit do povětří

mrum ( 13. listopadu 2009 22:05 )

Nebo co?

Lucio1 ( 13. listopadu 2009 21:59 )

Nemá cit v nohách,v rukách,nakonec frnkne a ještě přitom někoho zamorduje..

anka ( 7. listopadu 2009 18:55 )

gogo...prosim Vas....))

Zobrazit celou diskusi