Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Útočník v USA střílel ve své bývalé firmě, jednoho zabil

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Archív)
Autor: ČTK, pal - 
6. listopadu 2009
23:07

Jeden člověk v pátek zemřel a pět bylo zraněno při střelbě v kancelářské budově ve městě Orlando na Floridě. V poradenské firmě střílel jeden z jejích bývalých zaměstnanců, který byl před dvěma lety propuštěn.

Policie pachatele zanedlouho dopadla. Floridská média nejdříve spekulovala o dvou mrtvých a až 17 zraněných. Policie zatím potvrdila jednu oběť.

Pachatel - čtyřicetiletý Jason Rodriguez - z místa činu nejdříve ujel. Policii se vzdal poté, co jej policisté našli v domě jeho matky. Novinářům to sdělil vrchní velitel orlandské policie Val Demings.

Střelba začala v kancelářích společnosti Reynolds Smith & Hill, která se zabývá poradenstvím v nákladní dopravě. Mluvčí společnosti Mike Bernof potvrdil, že Rodriguez ve společnosti dříve pracoval a byl propuštěn před dvěma lety. Propuštění se údajně týkalo "výkonu jeho pracovních povinností". Víc mluvčí neuvedl.Incident se stal v šestnáctipatrové budově zvané Gateway Center, postavené v roce 1999.

USA se stále ještě vzpamatovávají ze čtvrteční střelby na vojenské základně Fort Hood v Texasu, kde major americké armády zastřelil 13 lidí a dalších 30 zranil.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi