Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

To jsou lháři z plzeňských práv!

Ivana Řápková (ODS), primátorka Chomutova
 (Autor: David Malík)
Autor: map - 
6. listopadu 2009
05:00

I když studenti z plzeňských práv získávali titul podezřele rychle, jeden předmět asi navštěvovali pečlivě. Tím »oborem« je bezostyšné lhaní.

A na jedničku ho absolvoval i poslanec ODS Marek Benda. Zřejmě mu to ale neprojde. Západočeská univerzita podá návrh, aby mu byl titul JUDr. odebrán. A kdo s ním ještě patří k největším lhářům?


Ivana Řápková (ODS), primátorka Chomutova

* Její práce z fakulty zmizela, ona ukázala jen úvodní stránky bez vyplněného názvu fakulty, jména oponenta i vedoucího práce.

* Původně si nevzpomněla na jméno jediného vyučujícího, pamatovala si jen na „paní s ofinou“ a „pána s opileckým nosem.“ V novém prohlášení ale sype z rukávu: „Pamatuji si pana Růžičku, Prunnera, Balíka, Klímu, Kunze.“

* Její vyučující na trestní právo Josef Baxa ve svých záznamech našel, že do školy nepřišla ani jednou. Zápočty (jeden o rok dřív, než začal seminář, a dva spolu se zkouškou v jediný den) jí dal kdovíkdo. Ona si vzpomněla, že jí je dal docent Pipka, který jí to nemůže potvrdit, protože zemřel. Katedra to vylučuje.

Ivana Řápková (ODS), primátorka Chomutova Ivana Řápková (ODS), primátorka Chomutova | David Malík

 


Marek Benda (ODS), šéf ústavně právního výboru sněmovny

* Když se přišlo na to, že mu na titul magistra i JUDr. stačila jedna práce, stál si za tím, že byla zkrátka tak kvalitní.

* Druhý den už přiznal, že „nesplňuje parametry“ – Benda totiž, aby dohnal potřebných 100 stránek, zvětšil písmo i mezery.

* Poté se hájil, že nikdy titul JUDr. nepoužil, ze lži ho usvědčily hned předvolební plakáty z letošního léta.

431027:gallery:true:true

 


Luděk Hosman, exšéf plzeňských právníků

* „Je to útok na mou osobu, neopisoval jsem,“ rozčiloval se šéf plzeňských strážníků, když vyšlo najevo, že jeho bakalářská práce je navlas i s chybami stejná jako ta, kterou předtím odevzdal jeho nadřízený.

* Přiznání, že práci opsal, a rezignace na post šéfa strážníků přišla až o několik dní později.

432134:gallery:true:true

 


matyldamatylda ( 6. listopadu 2009 13:31 )

Myšlenka je to krásná,bohužel v tomto státě nerealizovatelná

dostojevskij ( 6. listopadu 2009 08:43 )

Titul nezajistí, že jsou charakterní. Mladej si to chce opravit!!!!!!!!!! Vždyť je to lumpárna a obyčejného člověka by stíhali. Odebrat neprávem nebyté majetky a poslat k lopatě. Již nikdy nedovolit, aby pracovali ve státní správě. Mám pravdu? Páni právníci, dokdy chcete držet BASU!!!!!! Ve světě by šli!!!!!!!! Je to ostuda národa. HUs pro pravdu zemřel ttato sorta lidí je hnůj

mhavrla6 ( 6. listopadu 2009 08:06 )

Lhaní je všeobecný fenomém,kterého se jen tak nazbavíme.Vzbuďte Masaryka a začněme od píky.Nelhát,nekrást a nebát se(mluvit pravdu).

mgrtony ( 6. listopadu 2009 07:49 )

...je to tak a bude to pořád že prachy vládnou všude.STYDTE SE!!!!!!!!!!!!!!!!!

malyhad ( 6. listopadu 2009 06:18 )

Jenom tihle? Od pohledu jen jeden kouká jako vrah,ale ti dva jsou neviňátka. A jen kvůli těm je takový humbuk?Vždyť ani nic neukradli a i pokud je podvodné získání titulu krádeží,tak ho vrátí a nic se jim nestane.

Zobrazit celou diskusi