Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Německá loterie slibuje: Vyhrajte zámek ve Vrchlabí!

Autor: Jitka Žigová - 
5. listopadu 2009
05:00

Zámek ve Vrchlabí jako hlavní cena loterie?! Údiv a znechucení vyvolává v obyvatelích Podkrkonoší inzerát, který se objevil na internetových stránkách jedné německé loterie a v německých magazínech.

Hlavní cenou má být zámek za tři miliony eur, a na něj loterie láká právě snímkem vrchlabské památky.

U fotografie sice loterie uvádí, že jde o ilustrační snímek, ale hlavně obyvatelé Vrchlabí mají přesto o čistém úmyslu reklamy pochybnosti. „Je to podvod, nefér jednání. Němci si u nás pořád něco přivlastňovali, a jak je vidět, dělají to dál,“ takhle komentují inzerát se snímkem zámku v podhůří Krkonoš obyvatelé Vrchlabí. Město se totiž po roce 1938 stalo součástí Velkoněmecké říše. Zámek se vrátil do majetku města až Benešovými dekrety.

Starosta Vrchlabí Jan Sobotka ukazuje reklamní prospekt německé loterie Starosta Vrchlabí Jan Sobotka ukazuje reklamní prospekt německé loterie | Blesk - JItka Žigová

Starosta Vrchlabí Jan Sobotka ukazuje reklamní prospekt německé loterie

Dnes v renesanční památce sídlí úřad města a Vrchlabí hojně navštěvují právě turisté z Německa. „Na začátku mi inzerát vrtal hlavou, ale pak jsem si řekl, že to nic neznamená,“ neznepokojoval se však nad reklamou německé loterie starosta Vrchlabí Jan Sobotka. „Zámek je v majetku města a neposkytli jsme ho do loterie,“ zdůraznil pro ty, kteří by na památku měli zálusk.

Německá loterie se k volbě vrchlabského zámku, jako ilustračního snímku pro svoji reklamu, nechtěla příliš vyjadřovat. „Možná tam je český zámek. Nicméně je tam také upozornění, že snímek je pouze ilustrační. Bližší údaje o zámku, který je součástí výhry, nebudeme specifikovat,“ sdělil zástupce německé loterie.

siroky11 ( 5. listopadu 2009 07:50 )

Ono je to jedno "svinstvo". V ledasčem máš pravdu, ale pokud nemáš světlé vlasy a modré oči, mohl by jsi časem také "makat" někde v lomu! Co nezničili komunisti, po nich dorazili rusáci, to je holý fakt, ale tato společnost tu už jednou ničila životy a to je víc!

siroky11 ( 5. listopadu 2009 07:07 )

Oni se jen tak tváří,jak jsou demokratičtí, ale ta jejich minulost!!! v nich stále je!Pozor na ně!

Zobrazit celou diskusi