Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Jak žije Margarita I., princezna Paroubková

Fotografie
5. listopadu 2009 | 05:00

Margarita Paroubková už cítí, jak chutná život celebrity. Když ji v porodnici vezou po chodbě, zakrývají jí sestřičky tvář plenou. Má už i ochranku! Vedle pokoje, kde je s maminkou Petrou, nepřetržitě bdí v třílůžáku bodyguardi najatí ČSSD.

A ještě jedna zvláštnost: motolská porodnice, kde Paroubkovy potkala 1. listopadu radostná událost, má pro ostatní rodičky zavřeno. Právě na dobu, kdy tu pobývá maminka Paroubková!

„Máme potvrzeno, že od 31. 10. do 7. 11. platí v Motole z důvodu cyklického úklidu stop stav,“ řekla Blesku mluvčí pražské záchranky Jiřina Ernestová. Záchranka, která je o aktuální vytíženosti porodnic informována, tak pacientky musí vozit jinam. Přitom jeden pokoj navíc by se našel. Ten ale obsadila zmíněná ochranka… Mluvčí Motola Eva Jurinová v tom ale problém nevidí: „Ochranka na jednom pokoji nikomu místo nezabírá. Pokoje se postupně uvolňují kvůli výluce.“

Čtěte také:

Paroubkovi mají dceru Margaritu >>
Paroubkovi: Narození Margarity propásli o 16 minut! >>
Na tahu s Paroubkem a jeho synem... >>

431352:gallery:true:true

Také novopečený tatínek Paroubek má ochranku.

Úklidové opatření skončí patrně shodou náhod den poté, kdy by brány nemocnice měla opustit Petra Paroubková i s dcerkou. Taková »výluka« má pro ty, kteří měli štěstí a do špitálu se dostali, své výhody. Při menším porodním provozu mají lékaři a sestřičky více času na maminky klikařky. Ty také nejsou tolik obtěžovány denním frmolem při plném provozu.

Rovněž poloha pokoje Petry Paroubkové a malé Margarity není známá, tentokrát je chráněna rozpornými informacemi. „Na kterém pokoji Petra Paroubková leží, nemůžu říct,“ řekla Blesku mluvčí Motola Eva Jurinová. „Paní Paroubková leží na dvoulůžkovém, tuším, že obyčejném pokoji,“ uvedla zase mluvčí Paroubkové Michaela Škardová. Jenže pokoje pro dva jsou v Motole jen za příplatek tisíc korun na den.

Autor: Tomáš Belica