Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Náhrobek jim zasypali metrem hlíny

Autor: Michal Budík - 
4. listopadu 2009
14:07

Hororový zážitek si v pondělí odnášel z hodonínského hřbitova Pavel Okáník (35). S manželkou a s dětmi se na Dušičky vydali k hrobu Okáníkovy matky. Jen o dva dny dříve – v sobotu – ho uklidili a ozdobili květinami. Místo nich ale na hrobě ležela hromada hlíny!

„Stát se to jindy a ne na Dušičky, tak bych to skousl, ale tohle mě namíchlo,“ řekl Blesku Pavel Okáník. Hřbitovní správu kritizuje za necitlivý a neprofesionální přístup.

„Hrobník se na mě zle obořil. Prý si nevybírá, kdy někdo zemře. Když jsem se ptal, kde skončily naše květiny, řekl, že jsou hozené za pomníkem,“ popisuje trapnou událost Pavel Okáník.

Vedení hřbitova Okáníkovým místo omluvy zdůraznilo, že s podobnou situací mohli počítat. „Ve smlouvě je jasně napsáno, že bych u nás měl strpět hlínu ze sousedního hrobu. Tohle ale byla hlína z hrobu ob jedno místo,“ poukazuje Pavel Okáník.

Vedoucí správy hřbitova Ludmila Tomšejová má prý pro jeho nespokojenost pochopení. „Je období Dušiček, chápu, že se jim to nelíbilo,“ řekla Tomšejová. Přesto by prý od rodiny čekala tolerantnější chování.

„Příště to mohou být oni, kvůli komu se bude muset kopat,“ uvedla Tomšejová. Okáník je ale přesvědčen, že se vše dalo a mělo řešit úplně jinak. „Všechnu tu hlínu měli v tak výjimečný den někam odvézt,“ konstatuje Okáník rozhodně.

„Pravda, je tu traktor a vlečka, ale máme tady jenom dva pracovníky,“ uzavřela vedoucí hřbitova.

Máte podobný nebo úplně jiný zážitek? Neváhejte a posílejte své náměty na tip@blesk.cz nebo formou sms zprávy na 724 249 000

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

djaba ( 4. listopadu 2009 22:27 )

Ono vykopat takovou jámu je fuška a ještě hlínu někam vozit ?A vážení pozůstalí , co by jste za těch pár korun pronájmu místa na hřbitově nechtěli.

paila ( 4. listopadu 2009 17:30 )

Tak na našem hřbitově se tohle stát nemůže, u nás hrobníci obloží vedlejší hrob igelitem, dekoraci opatrně odsunou na další hrob do rohu, pak na něj dají opatrně dřevěné desky a teprve do dřevěné bedny hlínu a ještě kolem uklidí, aby pozůstalý v den pohřbu nešlapali po hlíně. To, co se stalo v Hodoníně je opravdu necitlivé.

miko ( 4. listopadu 2009 16:54 )

je o všechno v lidech a když už se to stalo očekávala bych aspoň omluvu a ať mi nikdo neříká že to nemohlo být uděláno jiným způsobem.však ono se na těch hřbitovních správách moc nepřetrhnou

jakobyjo ( 4. listopadu 2009 16:34 )

Je to hnus,co se tu už děje.Stydím se,že jsem čech

kozelch ( 4. listopadu 2009 16:34 )

ta správkyně má správně citlivý přístup

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa