Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Manžel jí prostřelil hlavu, přežila kvůli dětem!

5. listopadu 2009 | 05:00

Neshody v manželství řešil Branislav ze Žiliny zbraní. Své ženě a mámě dvou malých dětí prostřelil hlavu. Stal se však zázrak, žena přežila a vrací se domů!

Když se před sedmi týdny ozvaly na žilinském sídlišti výstřely, všichni tušili, že se stala tragédie. Dvě těla, která na zemi zůstala ležet v kaluži krve, patřila manželům Daniele (31) a Branislavovi (+55).

Muž svoji ženu střelil do hlavy a potom zbraň obrátil proti sobě. Stav obou byl kritický, ale větší šance na přežití dávali lékaři Branislavovi. On však boj o život prohrál, Daniela se pomalu uzdravuje po boku dětí Filípka (8) a Natálky (5). Doktoři hovoří o zázraku.


„Kdyby tu byl Ježíšek, udělal by zázrak a máma by se uzdravila,“ řekl Filip v době, kdy jeho maminka bojovala o život v žilinské nemocnici. „Ježíšek je všude, a když si budeš něco hodně přát, tak ti to splní,“ říkala mu tehdy babička.

Rozvedený strojvedoucí Branislav a porodní asistentka Daniela se seznámili jako pejskaři. „Na jedné straně je to pocit štěstí a na druhé straně vám to stáhne hruď. Nečekali jsme, co se stane z velké lásky, byli jsme hodně proti tomu, aby si ho dcera vzala,“ popsala Danielina matka.

Neshody začaly už na Vánoce. „Nechtěla se rozvést, chtěla jen, aby se na nějaký čas odloučili,“ dodala. Hádky skončily krvavou tragédií, když Branislav před sedmi týdny na žilinském sídlišti postřelil Danielu do hlavy a zbraň otočil i proti sobě. A to všechno před očima jeho dětí z prvního manželství.

Branislav zemřel, zatímco Daniela zranění přežila. Teď se z nemocnice vrátila k dětem. Celou dobu se o ně starala babička Emílie (61). „Filípkovi se ruce třásly, když šel maminku pohladit, objímal ji s úctou v očích,“ řekla Emílie. Daniela si ještě není jistá při chůzi. Na den tragédie si nepamatuje.

„Děti ani nenapadlo, že by nešly do školy a školky, jen proto, že se máma vrátila z nemocnice. Šly a Filípek povídal: „Dnes mámě donesu jedničku,“ uzavřela babička.

Autor: Júlia Mikolášiková, brum