Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Poslanci schválili zdanění náhrad: Zákon ho ale odmítá!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Foto Blesk - Zbyněk Pecák)
Autor: rvs, ČTK - 
4. listopadu 2009
12:53

Poslanci odhlasovali snížení platů ústavních činitelů o 'závratná' čtyři procenta a zdanění některých náhrad. Kvůli chaosu v zákonech ale není jisté, jestli toto zdanění bude vůbec možno provést.

Odhlasovali také zdanění některých vyplácených náhrad, které je rovněž součástí úsporného balíčku ministra financí Eduarda Janoty. Zároveň je ale ještě stále v platnosti novela zákona o platech politiků, který toto zdanění odmítá. V nařízeních tedy vznikl pořádný guláš.

Právě kvůli zmíněné novele zákona odmítl zdanění náhrad Senát, který podpořila i ministryně spravedlnosti Daniela Kovářová. Sněmovna nyní slibuje, že vzniklý chaos, decentně nazývaný rozpory v zákonech, vyřeší dodatečně.

Podle některých senátorů bude rozpor mezi stávající novelou zákona o platech a schválenou normou v zákoně o daních z příjmů znamenat, že náhrady zůstanou i nadále nezdanitelné. Tvrdí také, že například náhrady na stravu a reprezentaci bývají sloučené, takže jejich zdanění by prakticky nebylo možné provést.

Náhrady, které plánuje Sněmovna zdanit, se totiž mají týkat cestování do ciziny, letecké dopravy, ubytování, stravování a služby asistentů, nikoli však reprezentace nebo dopravy obecně. Normu nyní dostane k podpisu prezident.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

dostojevskij ( 4. listopadu 2009 14:24 )

To si dělají z lidí pr...del. To je elita národa. Ubožáci jsou to. Nic víc. Stačí jim polovina platu a ještě mají dost. A co pracující, těm někdo proplácí jízdné a další.... Gauner gaunerem zůstane.

karlos ( 4. listopadu 2009 13:30 )

Veškeré náhrady proplácet podle předložených účtů.Stravné proplácet,jak u všech,kteří cestují.Spotřebovaný benzín podle účtů a knihy jízd.Atd.Pořád tady jsou nadlidé,kteří ten stát ,,dojí,,pokud to jde.Už by to mělo skončit,protože tyto metody jste vytýkali komunistům,ale ti takové prebendy,platy atd. neměli.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa