Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Štěně umíralo v popelnici: Teď se těší na novou rodinu

Autor: žig - 
4. listopadu 2009
06:12

Tahle jen několikatýdenní bezbranná fenka už poznala lidskou krutost. Někdo ji v mrazu vyhodil mezi odpadky do kontejneru na Slezském Předměstí v Hradci Králové. Měla ale velké štěstí.

Kňučící zvíře včas našla a zachránila dívenka s maminkou. Žena zavolala strážníky, kteří malou fenku odvezli do psího útulku.

Kdo štěňátko hodil do popelnice? Proč? Vždyť by mezi odpadky pomalu umřelo… Vypadá to, že fenka patřila nějakému děvčátku či mladé slečně. Poukazuje na to růžový obojek, který měl psík na krku. „Ten člověk, který fenku do popelnice vyhodil, je bastard. Kdyby si jí lidé nevšimli, tak by tam určitě umřela. Naštěstí se našla včas, je zcela v pořádku, není podchlazená a ráda si hraje,“ říká Lenka Lacinová, pracovnice hradeckého psího útulku.

V záchranné stanici se ale roztomilá fenka dlouho neohřeje. Už v den jejího nálezu našla v pejskovi zalíbení rodina, která útulek navštívila. I když jde o křížence, a není tak jasné, co z něj vyroste, projevili zájem vzít si nalezence do své péče. Štěně tak snad brzy bude mít nový domov.

moonlighting ( 1. prosince 2009 10:28 )

Skutečně, těm parchantům, kteří vyhodí bezbranné zvíře, bych sekala ruce .... nechala bych je též v popelnici na mrazu. Však ono na ty parchanty hnusný zlý také dojde!!!

psik ( 7. listopadu 2009 11:06 )

Ahoj všem. Když jsem zjistila, že článek o štěněti už vyšel, zavítala jsem sem. Info o štěněti? Berunka - tak ji zatím říkáme, než dostane jméno od nových majitelů - se má k světu a ani trochu se na ni ten zlý okamžik nepodepsal. Nyní na ni čeká nový domov - a nejen jeden neboť zájemců je opravdu hodně.

psik ( 7. listopadu 2009 10:58 )

je to krasna fenecka. bohuzel clovek ktery tento clanek pripravil trochu prehanel. z vlastniho zdroje vim ze stene v popelnici sice nalezli ale neumiralo. Je pravda ze ten kdo to provedl to nema zrejme v hlave v poradku ale zase byl-li to bezdomovec tak sam vi dobre kde je nejtepleji. Nechci ho nijak hajit to ne ale mozna lepsi nez kdyby smudlinku privyzal nekde u stromu nebo ji nechal nekde pobihat.

januliak ( 6. listopadu 2009 13:57 )

ja by som v živote niečo take neurobila....to nepochopim, jak moze niekto nieco take spravit, ako keby bol problen toho psíka odniest do utulku....takychto ludi by som aj ja hodila do smetiaka a vysypala mu tam tonu červíkov...

leontieen ( 5. listopadu 2009 18:26 )

Nebo alespoň AIDS či prasečí chřipka

Zobrazit celou diskusi