Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Prasečí chřipka: Nakazilo se dalších pět studentů

Prasečí chřipka
Prasečí chřipka  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK - 
3. listopadu 2009
16:58

Pět studentů táborského gymnázia se nakazilo prasečí chřipkou. Žáci gymnázia si nemoc nejspíše přivezli minulou neděli ze zájezdu do belgického Bruselu.

"Průběh onemocnění byl mírný. Do školy se už studenti po zájezdu nevrátili," uvedl František Kotrba z krajské hygienické stanice. Brali pouze léky na snížení teploty.

Je to podruhé, co se na jihu Čech pandemická chřipka rozšířila mezi studenty gymnázií. Minulý týden potvrdily testy nákazu prasečí chřipkou u 14 studentů a dvou dospělých z českobudějovického Gymnázia J. V. Jirsíka.

Nakažení studenti se účastnili zájezdu do bavorského Chamu. Do kontaktu s pandemickou chřipkou se tam dostalo celkem 30 studentů a čtyři dospělí.

"Podobných případů bude vzhledem k rozšíření nemoci po Evropě přibývat," dodal Kotrba.

V Česku zatím na prasečí chřipku zemřela jedna žena, která byla hospitalizovaná v Karlových Varech. Její zdravotní stav byl i bez nákazy vážný.

 

Prasečí chřipka Prasečí chřipka | Blesk.cz

 

glumik ( 4. listopadu 2009 13:58 )

Dobrý den ! Co má udělat vzorný občan ? Bod č. 9 používat zapper od Huldy C. Clark, jehož replikaci si i málo zručný člověk může pořídit za 150 Kč. Proti virovým infekcím ho používá celá rodina už víc jak rok. Při včasném použití se rýma, chřipka a podobné věci se ani nestihnou "rozjet" ....... Kam na vitamín C ? V rámci "podpory" farmacie jíst a sušit šípky. Teď je optimální doba. Také si zajít si pro plody rakytníku. Chce to obětovat trochu svého sádla a riskovat popíchání trny, ale stojí to za tu námahu. Jinak jsem si všiml, že náš pes žere "plnou hubou" červené plody skalníku. Tak jsem ochutnal také. Sladkokyselé, téměř stejná chuť jako u čerstvě vyloupaného šípku. Pes zcela jistě ví, co dělá........ Mirek

Zobrazit celou diskusi