Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Na horách nasněží, Vánoce budou na blátě

ilustrační foto
ilustrační foto  (Autor: Jaroslav Krčál)
Autor: pes - 
3. listopadu 2009
14:07

Letos nás překvapil brzký nástup zimy už v polovině října, ale podle meteorologů budou letošní Vánoce zase na blátě. Přečtěte si předpověď na další dny.

"V tomto týdnu očekáváme sněžení zejména v horských oblastech - od středy do neděle by mělo napadnout do 10 cm sněhu," řekla pro Blesk.cz Libuše Hebelková ze společnosti Meteopress. Během noci na středu podle meteoroložky můžeme čekat sněhové vločky i ve středních polohách.

"Podle dlouhodobé předpovědi to vypadá, že v nížinách bude sněžit až na konci listopadu. Klimatologické modely navíc předpokládají teplotně nadprůměrný prosinec oproti dlouhodobému normálu ve střední Evropě, takže v nížinách budou zřejmě další Vánoce na blátě," dodala Hebelková.

Předpověď počasí na další dny:
Úterý 3.11. 2009
Zataženo až oblačno, déšť nebo přeháňky, od vyšších poloh srážky smíšené nebo sněhové. Noční teploty 3 až -1 °C. Denní teploty 2 až 6 °C. Jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s.

Středa 4.11. 2009
Zataženo až oblačno, déšť nebo přeháňky, v horských oblastech srážky smíšené nebo sněhové. Noční teploty 3 až -1 °C. Denní teploty 4 až 8 °C. jižní vítr 4 až 8 m/s.

Čtvrtek až neděle 5.10. až 8.11. 2009

Předpokládáme, že bude převládat velká oblačnost s občasným deštěm nebo přeháňkami, na horách srážky smíšené nebo sněhové. Noční teploty 3 až -2 °C. Denní teploty 4 až 9 °C.

Výhled na pondělí až neděli 9.11. až 15.11. 2009

V první polovině období inverzní charakter počasí - skoro jasno až polojasno, místy mlhy nebo zataženo nízkou oblačností. Postupně oblačno, místy déšť, od středních poloh sněžení. Ranní teploty 2 až -4 °C. Denní teploty 4 až 9 °C.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

anasyi ( 4. listopadu 2009 01:43 )

taky mame zimu,vcera jsem trhala na poli cely den petrzel a uz mi zably ruce.V sobotu chceme sazet brambory,musim presadit kytky,kvetou mi muskaty u branky,musim posbirat jeste papriky,rajcata a okurky.........No neva vezmu si rukavice

Zobrazit celou diskusi