Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Ivaně Řápkové hrozí, že přijde o titul

Ivana Řápková, primátorka Chomutova
Ivana Řápková, primátorka Chomutova  (Autor: David Malík)
Autor: INT, šim - 
2. listopadu 2009
08:41

Chomutovské primátorce Ivaně Řápkové hrozí, že přijde o titul. Během tří semestrů, po které měla docházet na seminář trestního práva, se tam neukázala ani jednou. Zápočty a zkoušku přitom má.

Informují o tom pondělní Lidové noviny, podle kterých na tuto skutečnost přišel předseda Nejvyššího správního soudu Josef Baxa, k němuž do skupiny měla v letech 2003 až 2004 Řápková chodit.

"Když říkala, že má plný index, ale nepamatuje si jméno jediného učitele, vrtalo mi to hlavou," řekl Baxa Lidovým novinám. Prošel proto své záznamy a seznamy studentů a zjistil, že Řápková se za celé tři semesty na seminářích neobjevila ani jednou.

"Vidíte, v tomhle semestru nepřišla ani jednou. V dalším semestru nemá jedinou čárku, stejné to je ve třetím semestru." Podle Baxy Řápková nechodila ani k žádnému z jeho kolegů. Atestace z předmětu však má všechny.

Čtěte také:Řápková má titul od Kindla, ona mu dala prestižní ocenění

„Šlo to úplně mimo rámec běžných studijních plánů," řekla Lidovým novinám vedoucí katedry Helena Válková. "První zápočet získala o rok dříve, než jí vůbec začal seminář trestního práva. Zbylé dva zápočty a zkoušku získala v jeden den. Je to podezřelé na první pohled. S tím jsem se na katedře ještě nesetkala."

Řápková se k obvinění zatím nevyjádřila. Podle chomutovského magistrátu bude až do středy na dovolené v zahraničí. Současný děkan právnické fakulty Jiřího Pospíšil řekl, že je možné, že Řápková získala zápočty a zkoušku od někoho z minulého vedení.

Čtěte více o aféře na plzeňských právech!

klotilda ( 3. listopadu 2009 08:11 )

Titul odebrat můžou,vědomosti nikoli.Smutné je ,že dnes se lidé hodnotí podle titulů a ne podle vědomostí.Titul pouze stručně charakterizovával rozsah znalostí.Jestliže má mít takovou funkci i dnes, nemohou být jeho nositeli lidé kteří příslušné znalosti nemají.I po letech,kdy k práci takové znalosti otitulovaný člověk potřebuje,musí být ,po jisté přípravě,schopen kvalifikaci,"titul" obhájit.

stastnyjim ( 2. listopadu 2009 19:59 )

Vyhýbám se unáhleným nebo emočně motivovaným soudům, ale pan Ruml je skutečně hodně prostoduchý. Dokazoval to každou nepřipravenou řečí, každým vystoupením v televizi. A že před televizní krizí byl Ruml na obrazovce stále a mlel tam opravdu prostinké myšlenky neobratným jazykem.

ctenar ( 2. listopadu 2009 18:43 )

jaký je rozdíl mezi neplatičem SIPA a Vámi ? A VEN

ctenar ( 2. listopadu 2009 18:41 )

tak bezpečnostní technik Čunek by měl titul JUDr. Už to nestihl chro chro

bernadette ( 2. listopadu 2009 14:37 )

Jak dobře znáš pana Rumla, že můžeš posuzovat jeho inteligenci?! Kdybys řekla Gross, nedivila bych se. V případě paní Řápkové mě to docela mrzí, ale asi to bude pravda. Asi jich bude mnohem víc a, máš pravdu, stejně se nic nestane. Ovšem jen samotný titul není známkou inteligence, taky ten člověk musí něco umět a to si za peníze nekoupí.

Zobrazit celou diskusi