Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Hyenismus pojišťovny Média: Vydělává na důvěřivosti!

Kromě Heleny Lacziové (73, uprostřed) podepsal smlouvu i Jiří Záruba (72), kterého sužuje Parkinsono-va choroba, a Marie Pokorná (65), jež je ochrnutá na půlku těla
Kromě Heleny Lacziové (73, uprostřed) podepsal smlouvu i Jiří Záruba (72), kterého sužuje Parkinsono-va choroba, a Marie Pokorná (65), jež je ochrnutá na půlku těla  (Autor: Blesk - Jan Doležal)
Autor: Jan Doležal, Radka Růžičková - 
2. listopadu 2009
06:10

Podepište a budete mít spoustu výhod. Přesně takhle agenti zdravotní pojišťovny Média lákali bezbranné seniory v Domě s pečovatelskou službou v Pečkách na Kolínsku. Jenže skutečnost je úplně jiná.

Pacienti teď musí za každé ošetření u lékařů platit v hotovosti, protože pojišťovna Média nemá s doktory uzavřené smlouvy o poskytování zdravotní péče. „Je to hyenismus!“ tvrdí noví klienti i jejich příbuzní. Postižených lidí jsou stovky po celé republice!

Obyvatelé pečovatelského domu neměli ani tušení, že slušně vypadající pár, který se vydával za zástupce Všeobecné zdravotní pojišťovny (VZP), s ní nemá vůbec nic společného. „Přišel k nám pán s paní a ptali se, kolik nás tady je do 75 let věku. Pak nás začali lákat na nejrůznější výhody a slibovali, že ročně od pojišťovny dostaneme čtyři tisíce korun. Až když jsme podepsali smlouvu, tak nám teprve řekli, co je to za pojišťovnu,“ vyprávěla Helena Lacziová (73).

Stařenka zavolala své dceři a svěřila se jí s tím, co se stalo. „Okamžitě jsem na pojišťovnu Média poslala žádost o zrušení smlouvy,“ řekla Blesku dcera důchodkyně Helena Smrkovská. „Jednání pojišťovacích agentů považuji za hyenismus,“ dodala.

„Metody, kterými se některé konkurenční zdravotní pojišťovny snaží získat nové klienty, jsou stále rafinovanější a bohužel i agresivnější,“ konstatovala Marcela Mommersová z krajské pobočky VZP v Kolíně. Nespokojených lidí, kteří se chtějí od Médie přeregistrovat ke své původní pojišťovně, jsou jen podle VZP stovky. Lidé totiž až pozdě zjistí, že Média nemá uzavřené smlouvy s jejich lékaři (praktický lékař, gynekolog, kardiolog, alergolog apod.). Znamená to pro ně, že musí u doktora platit v hotovosti. Platit nemusí jen v případech nutné a neodkladné péče, kterou musí lékař poskytnout vždy.

A co na to pojišťovna Média? Ta pochybení přiznává. „Hledáním nových klientů byli pověřeni externí spolupracovníci. Je nám moc líto, že poškodili dobré jméno naší firmy. Od jejich nekalého jednání se zásadně distancujeme,“ řekla včera Blesku mluvčí pojišťovny Média Blanka Kramolišová. „Pojišťovna se všemi externisty ukončila k 31. 10. veškeré smlouvy,“ dodala.

procolharum ( 2. listopadu 2009 19:55 )

Je to od té pojišťtovny hnus, co dělají. Kdyby mi tihle lidé přišli s tímhle do mého domu, tak je nepustím pře ráh a zvolám na ně policii. nkdo totiž nemá právo někomu vnucvat něco, co nechce a d očeho nechce jít. A když to dělá tak je to prah sprosté vydírání. Tihle lidé by měli být podle mě velmi přísně trestáni stejně jako pedofilové, devianti, psychpati, recidivisté, vrahové, gengstři, kuplíři a podobné jiné živly. protože jsou to lidé, kteří nemají ve společnosti co dělat.

jotopir ( 2. listopadu 2009 12:50 )

V normálnim právnim státě si každej má přečíst co podepisuje, za blbost se platí

peknaholka ( 2. listopadu 2009 12:41 )

u nás byl jeden "naháněč". úplně stejně do nás hučel, a hlavně dejte mi Občanku a hned to sepíšem....naštěstí nejsem příznivcem podomních prodejců tak jsem ho slušně odmítla...

sakra ( 2. listopadu 2009 11:31 )

....by okamžitě skončila celá povedená pojišťovna. NO JO VÝHODY ZADARMO ,NA TO DŮCHODCI JSOU JAK DĚLANÍ. Tak to může napsat jen nějaký nevychovaný fracek, kterého navíc ještě živí rodiče.

sovicka75 ( 2. listopadu 2009 10:07 )

Jo nejen důchodci....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání