Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Auš Svobodová: Buduju fitko a bar s karaoke

2. listopadu 2009 | 05:00

Z říčanského domu Venduly Auš Svobodové (37) zbyla jen kostka s obvodovými zdmi. Všechno je vybourané. „Docela mě to prázdno vyděsilo,“ přiznala Blesku Vendula.

Rekonstrukce bude prý trvat půl roku a Vendula doufá, že se do nového bydlení s manželem Patrikem (32) a Kubíkem (4) už vrátí s miminkem v bříšku.

„Ty prostory v domě byly strašně špatně vyprojektované,“ vysvětlovala Vendula důvod rekonstrukce. Ona, která tak ráda vaří, měla kuchyň 2x2 metry čtvereční. „To se vážně nedalo. Tam jsem se nevešla ani já,“ říká. Architekt jí teď kuchyň navrhl ze tří pokojů a veškerý interiér udělal vzdušnější, otevřenější a budou v něm minimálně dva dětské pokojíčky. „Jinak to bude stejné. Přízemí a první patro,“ poznamenala Vendula, která hodlá přestavět i garáže a suterén.

„Ráda bych tam měla fitko, i když nevím, jestli by mi dělalo dobře, a určitě jakuzzi,“ poznamenala. Každopádně si ale splní sen a v suterénu zbuduje konečně bar, taneční plácek, kde bude provozovat milované karaoke. „To už jsem si pořídila dávno, téměř profesionální, ale trčelo nám v obýváku a rušilo sousedy. Potřebuje odhlučněné zdi a to jde jedině dole,“ míní Vendula, která se teď musela uskrovnit.

Dům manžela Patrika, také v Říčanech, má jen halu a tři místnosti. „Kupodivu jsme se sem ale vešli i s novým přírůstkem,“ svěřuje Vendula. Jako svatební dar dostala totiž kocourka Mordechaje, britskou modrou kočku, po které toužila, už když žila s Karlem Svobodou (†68).

Autor: Michaela Remešová
Video se připravuje ...