ČEZ po dvou měřeních lokality tvrdí, že chyba není na jeho straně a od poruch se distancuje. Ruce pryč dává od problému i armáda, která nedaleko vesnice spravuje Vojenský újezd Brdy.

Podle mluvčího ČEZ Martina Sobotky jde o jevy, které nejsou popsány v žádné odborné literatuře. Podle dalších odborníků strašidelné úkazy prý možná způsobují vysokofrekvenční vlny...

Starosta vydal nařízení obecní policii, aby rodinu vystěhovala z domku na konci Strašic směrem k vojenskému prostoru a nabídl jim náhradní ubytování. Mračkovi ho odmítli a přestěhovali se do sousedního objektu k příbuzným.

Sbírka zásuvek, které poškodil neznámý jev...

Sbírka zásuvek, které poškodil neznámý jev...
Autor: ČTK/ČEZ

V domku je to podle svědků prý jako v jakési mikrovlnce. Něco tam září, není tam příjemně, říkají i odborníci. Podle majitele Jiřího Mračka tam zůstalo záření a výboje i po odpojení objektu od elektřiny!

Manželku a syna má pan Mraček u příbuzných, vlastní dům sám hlídá, aby neshořel. "Bolí mě hlava a píská v uchu. Po odpojení domu od elektřiny výboje pokračují, dokonce došlo ke zranění mého syna," dodal Mraček. V domku také zničehonic hoří i mokré ručníky! "U nosu malého chlapce vzplál v pátek dokonce i papírový kapesník, byla jsem u toho," uvedla pro Blesk.cz přítelkyně rodiny. Štáb TV Nova zase byl svědkem toho, jak se na stěně vzňal sám od sebe obraz.

Četnost výbojů je až 100 případů denně. Situace se zhoršuje. Kromě výbojů dochází v objektu k destrukci žárovek, drcení skla, tepelným účinkům například na CD nosiči. Záhadné jevy viděli na vlastní oči i energetici. Rodina je v zoufalé situaci, kvůli zatím nevysvětlenému jevu v podstatě přišla o střechu nad hlavou.

SETKALI JSTE SE S TAJEMNEM?
Nafotili jste něco NEZNÁMÉHO a ZÁHADNÉHO? Nebo máte dokonce video? Kruhy v obilí, UFO, duchy? Posílejte své příspěvky pod názvem UFO na online@blesk.cz Ty skutečné nejlepší odměníme!