Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Bohumín: Ghetta musí pryč!

Do části Pudlova přestala kvůli opakovaným útokům na doručovatelky chodit pošta. Pro město další argument ke zrušení ghetta
Do části Pudlova přestala kvůli opakovaným útokům na doručovatelky chodit pošta. Pro město další argument ke zrušení ghetta  (Autor: Pavel Čempěl)
Autor: Pavel Čempěl - 
31. října 2009
06:05

Dnes ghetto, zítra »dobrá adresa«. Radnice v Bohumíně našla recept, jak zcivilizovat lokality, které terorizují nepřizpůsobiví obyvatelé.

Jednou z nich je i oblast v Pudlově, odkud pošta kvůli opakovaným útokům stáhla své doručovatelky.

Město hodlá některé domy hrůzy zbourat, ostatní opravit na byty první kategorie. Pudlovské ghetto je součástí projektu »Nulové tolerance «.

Město přestalo přidělovat byty IV. kategorie a jakmile se nějaký ze stávajících uvolní, zůstane prázdný. Až se tímto způsobem vylidní celý dům, naběhnou stavebníci a z baráku hrůzy je rázem prvotřídní bydlení. „Snažíme se, aby podobné lokality z města zmizely. Už máme volných sto problémových bytů,“ potvrdil starosta Petr Vícha.

Projekt spustilo město po nešťastných událostech v hotelovém domě. Objekt půl roku bez smlouvy okupovala nepřizpůsobivá individua. Jakmile se je podařilo vystrnadit, z dříve problémového hotelu se po přestavbě stal moderní bytový dům. Nevýhodou řešení, které chce město aplikovat i na ghetta, je ale časová náročnost. Ani sebevětšího potížistu není možné z bytu jen tak vyhodit. Město musí vyčkávat, až mu vyprší nájemní smlouva, nebo ji nějakým závažným způsobem poruší.

vrba ( 31. října 2009 20:09 )

oni se pouze přemístí do jiné lokality. Jedna dvě rodiny se chytí drápkem a na pár měsíců, kdo z původních obyvatel bude moci, ten se odstěhuje a uvolněné prostory budou osídlovat noví Romové. Protože život v jejich blízkosti není možné dlouho vydržet, vytvoří si nové ghetto. Tak to s nimi funguje vždycky.

sakra ( 31. října 2009 13:52 )

Tam odkud sem nalezli!

kefudka ( 31. října 2009 09:49 )

lidi , kteří bydlí v blízkosti těchto osob.Nechápu , proč se snima pořádně nezatočí proč neustále je touha je převychovat když oni nemají zájem.Já bych je vyhnala někam do izolace obehnala bych je ostnatým drátem aby nemohli škodit poctivým ledem a neničili majetek druhým.

anamora ( 31. října 2009 08:28 )

No a kam jako s nima? Fajn, vystrnadí je a to jako oni zmizí nebo zamoří jinou část města a udělají z jiné čtvrti neobyvatelnou? To není řešení, to aby se ostatní báli, kdo se jim k jejich domům nastěhuje. Ghetto a obehnat drátem + sterilizace, to je řešení, nikoliv je rozesít! Chudáci lidi

dezanecek ( 31. října 2009 07:50 )

Myslím, že celá Česká republika bude v budoucnu jedno velký ghetto. Množí se to jak kobylky!!

Zobrazit celou diskusi