Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Studentka (94) ukončila studium práv

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK, oj - 
28. října 2009
09:26

Právnický diplom získala na univerzitě v Urbinu ve střední Itálii čtyřiadevadesátiletá studentka, která se chce na školu znovu zapsat a ve studiích pokračovat.

"Studentka Adriana Jannilliová je příkladem vytrvalosti pro ostatní studenty," prohlásil rektor univerzity v Urbinu Stefano Pivato.

"Vzhledem k její vynikající diplomové práci na téma násilí proti ženám a jejím vynikajícím známkám při zkouškách jsme paní Jannilliové dali to nejlepší ohodnocení," uvedl Pivato.

Paní Jannilliová, která je v důchodu a dříve pracovala jako konzultantka v jednom podniku, nebyla na univerzitě poprvé. Vystudovala orientální jazyky, politické vědy a nyní právo. Chce se na univerzitu znovu zapsat a vybrat si některou specializaci právnického studia.

"Je neuvěřitelně živá a bystrá. Řekli byste, že jí je o 20 let méně," dodal rektor a upřesnil, že studenti, většinou ve věku kolem 20 let, paní Jannilliovou velmi dobře přijímali.

jirid ( 28. října 2009 11:51 )

Jen hlupák, který nemá ani na to, aby sám dostudoval, by na to reagoval takhle. Ta paní by ti měla jít příkladem, inteligente

gogo ( 28. října 2009 11:47 )

Je tomu tak. Ale říkal pan Motejl, že prý je to celé jen novinářský humbuk .... To je síla, co ? "Ochránce práva" !!!

jpavlik ( 28. října 2009 10:11 )

dodělá rigorózu za 2 týdny, protože už jí víc času nezbývá.

Zobrazit celou diskusi