Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Železné traverzy zmasakrovaly nevinného řidiče

Autor: Slávka Červená - 
27. října 2009
15:31

Tragedie se odehrála v úterý ráno mezi Polichnem a Uherským Brodem na Uherskohradišťsku. Mladý řidič (21) převážel na vozíku železné traverzy. Jel rychle a náklad doslova zmasakroval protijedoucího řidiče (76).

Za smrtí nevinného člověka stojí vysoká rychlost a špatně připevněný náklad. Mladík jel ve favoritu, za kterým měl připojený vozík. Na něm měl jen provazem připevněné tři pětimetrové železné traverzy.

V mírné pravotočivé zatáčce jel tak rychle, že vozík s nákladem se stal neovladatelným a přejel do protisměru. „Tam právě projížděl ve starším fiatu řidič (76) s manželkou. Při čelním střetu se náklad uvolnil a prorazil kabinu auta. Řidič na místě zemřel. Spolujezdkyně (77) byla převezena do uherskohradišťské nemocnice,“ uvedl mluvčí policie Aleš Mergental. Viník vyvázl bez zranění. Byl již obviněn z ublížení na zdraví s následkem smrti. Doprava na důležité silnici byla zcela zastavena. Na hasiči si museli poradit s nejhorší prací – vyproštěním zdevastované těla mrtvého řidiče. „Pomocí speciálního hydraulického nářadí odstříhali zničené části karoserie, postupně odstranili traverzy a poté vytáhli tělo. Doprava byla zastavena tři hodiny,“ doplnil mluvčí hasičů Ivo Mitáček.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání