Pondělní vyřazování začalo v pohodě. Finalisti sborově zazpívali píseň Pavola Habery, kterou své nedělní výstupy společně končili. Všichni měli stejné outfity jako den předtím, aby se lépe připomněli divákům. Z některých ještě čišela euforie z nedělní pochvaly porotců. A pak přišlo to, co přijít muselo – redukce dvanácti adeptů na deset.

Selekce začala rychle. Favority Martina Chodúra a Denise Lacha poslali moderátoři bez velkých okolků do zóny šťastných, jež postupují dál. Neméně bleskově proběhlo i první vyřazení. Vypadnul Thomas Puskailer, kterého porota jednoznačně označila za nejslabšího. Stejný dojem měli i diváci. Hlasy fanynek, pro něž se stal Thomas ztělesněním božského Kena, nestačily. Pusklailer vzal konec v soutěži s klidem Angličana. Zřejmě s ním počítal a své rozloučení pojal s profesionalitou showmana. Mimochodem, Marta Jandová, které jsem před přenosem psala, ať nepláče, mi odpověděla esemeskou: „Pokud vypadne Puskailer, plakat nebudeme.“ Ale stejně byla smutná a rozpačitá z jeho odchodu.

Fotogalerie
11 fotografií


Porotci nepřehání, když neustále podotýkají, jak je kolo do kola těžší vyslovit jméno pro ně nejslabšího adepta. Zrno od plev bylo v podstatě odděleno a Ondřej Hejma měl pravdu, když konejšivě pravil: „Všichni máte na to, abyste natočili CD.“ Nicméně platí, že rozdíly ve schopnostech soutěžících stále panují. Teď je otázkou, z jakého úhlu bude finalisté veřejnost hodnotit. Například Ben Cristovao není žádný geniální zpěvák, nicméně jeho charisma, to, jak se umí pohybovat a na jevišti prodat, ho poslalo dál. Počet hlasujících diváků (v jeho případě zřejmě divaček) byl natolik velký, že i on bez velkých řečí postoupil.

Cti zazpívat příští neděli se hromadně dostalo i další šestici adeptů na titul SuperStar. Byla mezi nimi Paulína Ištvancová, kterou porota několikrát za sebou označila jako nejslabší. Tentokrát to byla Marta s Darinou. Jejímu otci, který má pěti telefonními kartami podporovat účast dcery v dalších kolech, se zřejmě podařilo kontroverzní mediální kaší nakrmit veřejnost. A ona ji podporuje před grázly, kteří ji chtějí podle něj zlikvidovat...

Pan Milan Ištvanec dokonce ve slovenském deníku Nový Čas mimo jiné tvrdí: „Na parkovišti v Inchebě mě zastavili tři neznámí muži, kteří žádali, zda by dcera nemohla odstoupit ze soutěže. Po hodnocení poroty si ji vyhlédli jako nejslabší, takže by to prý ani nebylo nápadné. Nabídli mi za to slušnou sumu peněz, díky které bych jí mohl zaplatit nahrávací studio a ještě by mi dost zbylo,“ dodal s tím, že jej celá událost znepokojila. „Začal jsem mít strach o rodinu.“ Myslím, že nemá cenu tuhle neuvěřitelnou kauzu komentovat. Každopádně Paulína postoupila dál.

Pro tři zbylé zpěváky - Miro Šmajdu, Mikoletu Balogovou a Moniku Bagárovou se stal pondělní večer hororem. Museli odejít do čekárny a čekat na verdikt. Miro si oddechl první. Postoupil. Zbyla sedmnáctiletá Nikoleta, jejíž nedělní výkon porotci korunovali superlativy (u Hejmy stejně byla adeptkou na vyhazov). Druhou nejslabší se podle diváků stala patnáctiletá Monika Bagárová, jedna z jasných favoritek soutěže. Nejen pro porotce to byl šok. Vzpomněla jsem si na slova Dary, která mi o Monice a Martinu Chodúrovi říkala: „Když Bůh rozdával talent, šli si pro něj dvakrát…“

Tyhle holky navíc musely na pomyslnou ruku smrti čekat na jevišti po celou dobu, kdy byla televizním divákům servírovaná reklama. Ustát ty dlouhé minuty bylo kruté. Monice po tváři tekly slzy a starší Nikoleta se snažila být statečná. Věrný kamarád Moniky, Jan Bendig, byl nedaleko kolapsu. Smůlu nakonec měla Nikoleta a reakce ostatních finalistů byla velmi spontánní. Všichni se kolem Balogové semkli a spolu s ní plakali. Adéla Banášová při pohledu na ně vzdala daný scénář, podle nějž měla vyřazená Nikoleta svou účast v soutěži uzavřít písničkou.

SuperStar je krutá, ale ne víc než showbyznys jako takový. I hvězda někdy padne a my si v depresi říkáme, že spravedlnost neexistuje. Ale to neznamená, že by se neměla zvednout a v cestě za svým snem putovat dál.

Fotbal na Facebooku

Autor: