Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Dívku našli s utrženou rukou! Srazil ji vlak

Lýdia Skočejová
Lýdia Skočejová  (Autor: PZ)
Autor: cas.sk, val - 
26. října 2009
14:26

Po Lídě (17) z Prešova bylo vyhlášeno celostátní pátrání. Pak se našla, ale měla utrženou ruku! Srazil ji nejspíš vlak! Končetinu jí pak museli amputovat lékaři.

Lídu spatřil muž (37) na křižovatce ulic Bajkalská a Sabinovská v Prešově na Slovensku pobíhat s téměř utrženou rukou. Ruka jí visela pouze na šlaše.

Muž zavolal linku 158 a dívka byla okamžitě převezena do nemocnice. Ruka jí musela být amputována. Kromě toho utrpěla další zranění na noze.

Rodiče jsou navzdory tomuto neštěstí rádi, že dcera žije. Ani oni přesně nevědí, co se jí stalo. "Dcera si na nic nepamatuje. I ona je ráda že žije. Lékaři jí museli ruku amputovat, nedalo se nic dělat. Mnoho lidí nám píše, abychom byli šťastní, že je mezi námi a že bude určitě dobře. Modlíme se," řekla maminka Lídy pro Čas.sk.

Případ vyšetřuje železniční policie. "Dívku srazil zatím neznámý vlak, který v sobotu před 20 hodinou přijel po trati Stará Důbrava v Prešově. Zatím jsme na žádném vlaku, který projížděl místem nehody, nenašli stopu po krvi," sdělila tisková mluvčí železniční policie Ľubica Zóňová.

Dívka v pátek nepřišla do školy, po poledni ji viděl kamarád na prešovském sídlišti Sekčov. Od té doby se nikomu neozvala a domů se nevrátila. Její otec to v noci oznámil policii a prostřednictvím médií byla o pomoc požádána i veřejnost. Fotky dívenky byly rozvěšeny v Prešově na několika zastávkách MHD.

whoossain ( 27. října 2009 09:44 )

neni to tak dlouho, co sněhová fréza ušvihla nějakýmu maníkovi nohu a ten borec se několik stovek metrů plazil pro pomoc. Člověk, kterej je v šoku,dokáže různý věci...

bledulka ( 27. října 2009 08:33 )

Také mně to připadá divné. Jak by mohla s utrženou rukou pobíhat po městě...????????? Vždyť po takovém úrazu by nemohla jen tak poletovat. A ty divné časové prodlevy...

lipno ( 27. října 2009 06:22 )

Čekám na titulek: Pomodlili se. ruka jí opět narostla. Celé se mi to zdá divné - co obsah alkoholu? (i když se to stát mohlo, stávají se různé věci)

anasyi ( 26. října 2009 17:16 )

no,mam stejny nazor,me spise devce na fotce trochu pripada jako vysinuta,jako z jineho sveta.Vetsinou znam pripady,kdy nekoho srazil vlak,ale ten uz nemohl ani nikde pobihat.No,ale slecna si nic nepamatuje,takze to bude asi ten vlak,ktery ji utrhnul ruku a ona jeste mohla pobihat po okoli.

gogo ( 26. října 2009 15:28 )

Aby vlak někoho srazil a utrhnul mu ruku a ten pak pobíhal v okolí ...

Zobrazit celou diskusi