Večer začal poněkud nesměle. Přeci jenom, prostředí, kam se finálová kola soutěže přesunula, je o dost odlišné a pompéznější, než to, v němž probíhala předcházející semifinále. I s ohledem na to byla porota mnohdy ve svých hodnoceních shovívavější než dříve. Prvotní napětí se ovšem brzy rozplynulo, nálada se uvolnila a atmosféra v hale na bratislavské výstavišti gradovala výkon od výkonu. Vystoupení všech soutěžících byla víc než dobrá. Jak také jinak, od toho jsou přeci ve finále tohoto velkorysého česko-slovenského projektu. Vzpomeňme však na momenty, které svou úrovní, originalitou a zábavností předčily všechny ostatní.

Fotogalerie
14 fotografií


Salto Bena Cristovaa
Čokoládový hezoun Ben si k písni Justina Timberlaka pečlivě vypiloval choreografii. Tento chlapec velice dobře ví, co je jeho silná stránka. Jen co sebou prvně malinko trhnul do rytmu hudby, o fanynky ze začaly pokoušet mrákoty. Jeviště bylo v tu chvíli jenom jeho. A kdyby o tom náhodou ještě někdo pochyboval, muselo ho přesvědčit Benovo finální salto mortale. Za tuhle show se Benovi dostalo bouřlivých ovací. Coby pikantní třešnička na Benův dort přiletěly na pódium krajkované kalhotky a bordó podprsenka. Prostě rock’n’roll jak má být.

Nutno dodat, že Ben nebyl jediným, komu vpravdě vyzývavá odměna přistála na jevišti. Bílé kalhotky přiletěly také patnáctiletému Denisu Lachovi. Ten si k nim ale na rozdíl od Bena ze země sesbíral ještě plnou náruč plyšáků. Drsňák Ben plyšové medvídky na jevišti nechal a suverénně odkráčel do zákulisí.

První Česko Slovenské přebrety
Hlavní aktéři? Leoš Mareš (jeho moderátorský rozjezd byl poněkud těžkopádnější, než tomu bývá jindy – zřejmě v zákulisí žádná LO-DY-HA LO-DY-HA tentokrát neproběhla), Adela Banášová (popletla si kartičky se scénářem a Leoš se mohl uradovat až běda) a především Pavol Habera. Pavol se zrovna jal katovsky hodnotit Nikoletu Balogovou, která zpívala Beyonce. Právě v tom se ukázal být pro Haberu kámen úrazu. „Mariah Carey nebyla špatná. Takhle by z těch schodů určitě nesešla,“ komentoval Habera Nikoletu. Svůj kiks se později snažil zachránit stejným vtipem, když písničku Hero, kterou v závěru večera zpíval Jan Bendig, schválně přiřknul Beyonce, přestože ji zpívá Mariah Carey, jenomže tím na svůj předcházející přešlap zbytečně a spíš nešikovně upozornil.

Martin Elvis Chodúr rozložil porotu i diváky
Největším zážitkem bylo jednoznačně vystoupení komika, šíleného/geniálního tanečníka a originálního zpěváka Martina Chodúra. Jeho Elvis byl prostě fantastický, a kdo má opačný názor, nechť ho řekne klidně v diskuzi pod článkem!

Ať chceme, nebo ne, vypadá to, že první finálový večer na plné čáře vyhráli kluci. Holky také zpívaly skvěle, ale chybělo tomu něco, co by se vrylo do paměti tak, aby k připomenutí nebyla nutná závěrečná rekapitulace.

První finálový večer minutu po minutě najdete ZDE>>>

Fotbal na Facebooku

Vše o SuperStar
Autor: Blesk.cz