Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Bém: Protlačuje černou stavbu za 800 milionů?

Autor: Šimon Hradní, Jaroslav Krčál - 
23. října 2009
05:11

Do pražského primátora Pavla Béma (ODS) se obuli zastupitelé Pardubic. Obviňují ho, že lobbuje za osmisetmilionovou černou stavbu skladu u Pardubic. V projektu má peníze Bémův dlouholetý kamarád Zbyněk Kareš.

Když Bém volal svému pardubickému protějšku Jaroslavu Demlovi (ODS), byl u toho zastupitel Miroslav Petráň (SNK-SPP). Bém ale všechno popírá.

Petráň uvedl, že Bém na Demla naléhal, aby Pardubice umožnily dostavbu skladu. „Že bych intervenoval ve prospěch nějaké firmy, to je neuvěřitelná fantasmagorie,“ rozčílil se Pavel Bém. Prý ani neví, že existuje společnost D+D Park. Ta přitom u Pardubic dělá na asi největší černé stavbě v Česku za 800 milionů korun.

Určitě ale zná investora stavby Zbyňka Kareše. Ten Bémovi před lety pronajal vilu v pražských Vokovicích, a to za velmi výhodných podmínek! Chtěl se tedy Karešovi odvděčit a pomoct mu?

Pardubický primátor telefonát s Bémem přiznal… „Já jsem mu řekl, jaký je stav, čeho se firma D+D dopustila. Informoval jsem ho o komplexu protizákonných jednání,“ popsal Deml České televizi. A byl to právě Deml, kdo v médiích na černou stavbu poukázal.

Situace se v poslední době mění. „Máme připraveny všechny potřebné dokumenty, které rada města Pardubic požadovala, abychom mohli začít jednat o pronájmu pozemku města a následně mohli pokračovat v přerušeném řízení o dodatečném povolení stavby,“ tvrdil včera jednatel firmy D+D Real Petr Dědek.

Pokud stavební úřad zlegalizuje obří černou stavbu, na kterou firmě chybí spousta povolení, musela by vše ještě schválit rada a zastupitelstvo Pardubic. Největší problém je s příjezdovými komunikacemi, které nejsou přizpůsobeny velkému provozu.

sakra ( 23. října 2009 11:29 )

Proč už tam dávno nebourá demoliční firma jako v případě např. rozšíření chaty, postavení garáže atd.???? No protože se jedná o firmu spojenou s ODS, je v tom hodně peněz, kamarádšoft na vysokých místech - no a v tom případě není nutné před zahájením stavby ani mít stavební povokení, ani zakoupit pozemek ......prostě nic. Však "oni" to budou muset po dokončení dodatečně "obílit". No a Bém? Nikoho nezná, firmu nezná, spolumajitele firmy svého kámoše - než by přiznal, že ho zná, tak radši před kamerami uteče jak malý kluk, pardon ODSák!!!!!!!!!

oldedek ( 23. října 2009 11:26 )

jeden kripl vedle druhýho - von je už tak línej a drzej, že do těch Pardubic z vděčnosti za svému osobnímu donátorovi ani nezajede - von to musí vodtelefonovat - pani, je to možný ?!?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa