Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Otec chytil vraha své dcery, po 27 letech

Autor: pet, ČTK - 
22. října 2009
13:30

27 let toužil po odplatě! Každý den chodil k hrobu své dcery a znovu a znovu opakoval stejný slib - dopadnu jejího vraha. Toto je jeho příběh.

Francouz André Bamberski (72) se se smrtí své milované dcery Kalinky (†14) nikdy nesmířil. Před 27 lety mu ji znásilnil a zabil Němec Dieter Krombach (74). Ten byl za vraždu ve Francii odsouzen na 15 let vězení, ale Německo ho odmítlo vydat. Celé ty roky toužil Bamberski po pomstě a byl vrahovi v patách. Když už se blížilo promlčení trestu, nechal Krombacha unést do Francie, kde byl předán policii.

Příběh účetního Bamberského z Toulouse zní jako hollywoodské drama. S manželkou, s níž měl dceru Kalinku, se rozvedl a ta se posléze seznámila s lékařem Krombachem. Usadili se i s dcerou Kalinkou v létě 1982 v Kostnici na břehu Bodamského jezera. To bylo dívčino poslední léto. Brzy poté přišla za záhadných okolností o život. Pitva přesnou příčinu smrti nezjistila.

Opakovaná pitva o tři roky později ve Francii však prokázala, že dívka měla injekční vpichy do žil na obou předloktích a četná poranění na genitáliích (pohlavní orgány). Bamberski je přesvědčen, že ji znásilnil a zabil Krombach.

Dosáhl opakování procesu ve Francii o 13 let později a Krombach byl odsouzen k 15 letům vězení za násilí vedoucí k neúmyslné smrti. Německo jej však odmítlo vydat. Evropský soud pro lidská práva rozsudek kritizoval kvůli tomu, že soudce vynesl verdikt v nepřítomnosti obžalovaného. V roce 1997 byl Krombach v Německu překvapivě odsouzen ke dvěma letům vězení s podmínkou za to, že zneužil v narkóze pacientku (16) a znásilnil ji.

Minulou neděli byl Krombach unesen z Kostnice a byl nalezen spoutaný a zbitý ve Štrasburku u vchodu jednoho domu. Bamberski přiznal, že 9. října "dal souhlas" jistým lidem k převozu Krombacha do Francie, ale neobjednal si jeho zbití. Motivem jeho činu prý bylo "nedopustit, aby vrah jeho dcery unikl trestu", sám však trestat nechtěl.

"Nyní je na řadě justice," řekl francouzským médiím. Trestní postih však nyní hrozí i Bamberskému, a to za spoluúčast na omezování osobní svobody a únosu. Dilema, zda Krombach má být trestně stíhán, nebo bude vrácen do Německa, vyřešil prozatím francouzský prokurátor uvalením vazby na lékaře. Proces s ním za údajné zabití dívky se zřejmě bude konat ve Francii znovu. Biologický otec oběti bude zřejmě také stíhán za únos, zatím je vyšetřován na svobodě.

raziel ( 22. října 2009 17:45 )

To sis uvědomil brzo. Já vím od svých 10ti let, že s tímto světem je něco hrubě v nepořádku. Ale pro většinu lidí je pohodlnější prostě zapadnout do davu a jít si po tom svém, prostě si užívat a pracovat na stát, odevzdávat mu desátky a být prostě smířen s chodem věcí.

nefertari ( 22. října 2009 17:04 )

a má můj obdiv. Toho úchyla by měli pověsit za koule do průvanu a předtím brutálně znásilnit do ***e. A otce oběti by měli vyznamenat a klanět se mu až k zemi a ne ho ještě stavět před soud.

hesch ( 22. října 2009 16:42 )

souhlasím s názorem a smekám před otcem zabité dcery, že to nikdy nevzdal!!!, když justice spí!!

hruza ( 22. října 2009 15:54 )

Tak otec oběti dostihne vraha a má být ještě souzen ? Policie spí a když jí pomůže otec oběti, tak je problém ? Evropský soud namítá, že rozsudek byl vynesen v nepřítomnosti vraha ? Tady všechna logika je naruby. Jen další důkaz, že je čas, aby lidstvo se zamyslelo, jestli toto není naprostý kocourkov.

Zobrazit celou diskusi