Přitom se Hůlka na pobyt sám přihlásil, a dokonce se promenádoval po areálu, aby ho všichni viděli. „Teď jsem doma v Jevanech,“ tvrdí Dan do telefonu. V ten samý čas pacienti ovšem prohlašují, že je ve svém pokoji v léčebně. Dane, nepotřebuješ si opravdu trochu odpočinout?

Informaci o tom, že je Dan Hůlka na Moravě v psychiatrické léčebně, Blesku podal jeden z místních pacientů. „Hůlka přijel v pondělí. Dostal společný pokoj se dvěma dalšími muži. Večer se objevil i na večeři. Ale byly šťouchané brambory a kysané mléko, a to mu asi nejelo,“ vyprávěl Blesku zdroj. Hůlka podle něj pak nasedl do auta a vyrazil se zřejmě navečeřet mimo areál. „Sice na to musí být speciální propustka, ale on má asi výjimku,“ dodal.

Dan Hůlka v úterý svoji přítomnost v areálu léčebny Blesku zdráhavě přiznal. „Byl jsem tam, takže mohl kdokoli vidět moje auto. Navštívil jsem svého kamaráda, primáře,“ řekl. Zároveň ale přiznal, že si naordinoval pětitýdenní pauzu, protože se obává zhroucení z přepracování.

Hůlka po návštěvě léčebny prý jel za jiným kamarádem a vrátil se domů, do Jevan u Prahy. „Na Moravu pojedu ve středu, a to do lázní,“ tvrdil v úterý Blesku. Jenže – podle spolupacientů nebyl ve středu v žádných lázních, ale ve svém pokoji psychiatrické léčebny. V ten samý čas, tedy v jedenáct hodin dopoledne, bůhvíproč přesvědčoval média, že je doma v Jevanech.

Pokud má zpěvák pocit, že potřebuje na delší čas vysadit, myslí si to asi oprávněně.