Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Prodej skláren ve Světlé bude řešit soud!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Jiří Čada)
Autor: ČTK, fr - 
20. října 2009
05:12

Prodej světelských skláren Sklo Bohemia skončí u soudu. Zkrachovalé sklárny koupil 30. června podnikatel Lubor Červa za 160 milionů korun a na začátku října v nich obnovil výrobu.

Platnost kupní smlouvy nyní napadl neúspěšný uchazeč – společnost Crystal Bohemian Company, jejímž jednatelem je Jiří Hudera.

„Kupní smlouva nebyla uzavřena podle pravidel, podle nás je neplatná,“ prohlásil Hudera. Ten tvrdí, že jeho společnost rozhodně nemá v úmyslu blokovat výrobu ve Světlé. Červa ale namítl, že soudní spor může podstatně zkomplikovat další rozvoj skláren. „Kvůli žalobě se zdrží insolvenční řízení a s ním i připravovaná výplata určité části dlužných mezd bývalým zaměstnancům,“ podotkla insolvenční správkyně Helena Horová.

Podnik Sklo Bohemia před loňským uzavřením zaměstnával přes 1200 lidí, stále jim dluží několik měsíčních mezd a odstupné. Červa za závod zaplatil 160 milionů korun. V závodě nyní pracuje 205 lidí, další desítky pracovníků mají nastoupit do konce roku.

gogo ( 20. října 2009 08:28 )

či naprostými diletanty. Podniky, které si mezi sebou tito neschopní ale všehoschopní přehazují jako brambory a na druhé straně armáda poctivě pracujících lidí, kteří se třesou o svoji práci, o pár korun pro svoji rodinu.... Toto že je svoboda a demokracie ? Možná že je, ale jen pro pár vyvolených ...

Zobrazit celou diskusi