Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Francie: Vrah lesbického páru utekl policii v krabici

Jean-Pierr Treiber je podezřelý z vraždy.
Jean-Pierr Treiber je podezřelý z vraždy.  (Autor: profimedia.cz)
Autor: INT, vk - 
20. října 2009
05:00

Z vězení utekl v krabici z lepenky. Schovává se v lesích nedaleko Paříže a médiím píše ironické dopisy. Téměř měsíc už francouzskou veřejnost fascinuje případ Jeana-Pierra Treibera (46), muže, který je podezřelý z vraždy lesbického páru. S policií i s novináři si hraje, a roli uprchlíka prožívá mezi divokou zvěří.

„Vyměnil jsem jedno vězení za jiné, prostornější... Právě teď jsem v překrásném lese a myslím na všechny různé druhy stromů, které tady jsou, a je to úžasné. Je tu hezky s tou mlhou, zvěří a divokými prasaty,“ píše Francouz v jednom z dopisů své přítelkyni, který už novináři našli a podepisuje se pro ně jako Jean z lesů. Policie je prozatím bezradná a místní úřady si stěžují, že jsou to právě všude přítomní novináři, kvůli nimž Treibera nechytili.

Deník Le Figaro zveřejnil dokonce záběry z pouličních kamer v městečku Bréau, kde se muž po setmění procházel. Až tyto snímky vyprovokovaly ministra vnitra Brice Hortefeuxe k prohlášení, že policisté tohoto bývalého lesního dělníka ještě nedopadli. Nepomohly dokonce ani skryté kamery či mobilní zátarasy, které měly policistům a stovkám vojáků při jeho hledání pomoci.

Dopisy, které vrah posílá své přítelkyni, jsou podepsány jako Jean z lesů. Dopisy, které vrah posílá své přítelkyni, jsou podepsány jako Jean z lesů. | profimedia.cz

Vyšetřovatelé se domnívají, že hned po svém útěku 8. září z Auxerre zamířil Treiber do lesa u Bombonu asi 40 km jihovýchodně od Paříže. Nedaleko odtud žil a měl zde také spáchat své zločiny. Treiber je podezřelý, že v roce 2004 otrávil herečku Géraldine Giraud a její partnerku Katiu Lherbier a pak ukradl jejich kreditní karty. Policie našla ostatky těl obou žen v jeho studni.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi