Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Vyloupili 35 aut, vzali i klimatizaci!

Autor: op - 
19. října 2009
14:38

Pětatřicet osobních aut vykradli od února čtyři zloději v Brně a okolí a na Třebíčsku. Udělali škodu za půl milionu, ovšem nejméně pět dalších vybrakovaných vozů jim kriminalisté přičtou k obvinění. Dva lupiči jsou ve vazbě, dva stíhají na svobodě.

Čtveřici mužů ve věku od 19 do 31 let pozatýkali policisté minulý týden. „Při třech domovních prohlídkách se u jednoho z pachatelů našla kořist a zlodějské nádobí z předešlého dne, kdy vyloupili auto na Třebíčsku,“ upřesnil kriminalista Pavel Mitáš.

Podle něj zloději z vozů nejčastěji vymontovali rádia a elektroniku, ovšem nepohrdli ani odloženými věcmi motoristů. „A když neměli benzín do auta, kterým za krádežemi jezdili, tak propíchli nádrž a natankovali takto pět litrů na dojetí a dalších třicet litrů paliva vyteklo!“ popsal neurvalé útoky lupičů detektiv.
Odcizené věci „střelila“ povedená čtyřka do zastaváren. „Použili k tomu doklady, odcizené z vozů. Stržené peníze utratili,“ dodal policista.

Největší škodu nadělali zloději v brněnské Pavlovské ulici, kde z oktávie jeden z podezřelých sebral dotykovou navigaci za 70 tisíc. „Vzali i klimatizaci za 40 tisíc z mercedesu a přitom udělali škodu za dalších 30 tisícovek,“ doplnila policistka Andrea Procházková.

sakra ( 20. října 2009 11:42 )

Určitě ty chytráku. Nech té reklamy.

lister ( 19. října 2009 15:51 )

Takovým hajzlum usekat ruce a narvat jim je do pr...e!!!

avital ( 19. října 2009 14:56 )

si můžete objednat skvělé zabezpečení a nemuseli ty auta vykrást

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání