Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Práva v Plzni propustí bývalého děkana i proděkana

Autor: ČTK, pes - 
19. října 2009
13:52

Pověřený šéf práv v Plzni Jiří Pospíšil rozhodl, že propustí bývalého děkana Jaroslava Zachariáše a exproděkana Ivana Tomažiče. Oba figurují v plagiátorské aféře.

Jiří Pospíšil po poradě s kolegy rozhodl, že propustí oba muže, kteří jsou společně s bývalým proděkanem Milanem Kindlem hlavními podezřelými v plagiátorské aféře.

Oba dosud zůstávali na fakultě jako učitelé. Šéf fakulty ještě v pondělí zrušení pracovního poměru podepíše a dokument oběma doručí.

"Rozhodli jsme se, že jim zrušíme pracovní poměr. Čekali jsme týden, že snad dobrovolně sami opustí školu. Jsem přesvědčen, že pro pověst fakulty je třeba, aby odešli," vysvětlil Pospíšil. Zachariáš i Tomažič by měli skončit ke dni, kdy jim bude výpověď doručena.


Oba muži v minulých dnech jednali s Pospíšilem a avizovali, že by na fakultě chtěli zůstat a nadále učit. Dobrovolný odchod odmítli.

Například Ivan Tomažič už dříve uvedl, že rozhodnutí o svém setrvání na fakultě nechá na Pospíšilovi. "Jsem učitel, který chce učit. Nejsem advokát, nejsem ani ten, který má majetkové prospěchy. Mám jeden byt v paneláku, dvě děti, čtyři vnoučata, jedno auto. To je vše, co mám," řekl.

Přečtěte si víc o aféře na právech v Plzni!

Svůj odchod na rozdíl od Zachariáše a Tomažiče pro média potvrdil Kindl. Ten už minulý týden rezignoval na šéfa katedry občanského práva a jako zaměstnanec školy by chtěl skončit do konce měsíce.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

gogo ( 19. října 2009 22:17 )

Nebo půjdou jen "pracovat" na jinou školu ? Vlk se nažere a koza zůstane celá ! Nic se jim stát nemůže, protože moc toho vědí... Na mnoho politiků i na další....

Zobrazit celou diskusi