Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Běžel napříč republikou, vyběhal židle

Miroslav Kalina uběhl trasu dlouhou 474 kilometrů napříč republikou za devět dní
Miroslav Kalina uběhl trasu dlouhou 474 kilometrů napříč republikou za devět dní  (Autor: Jana Ulrichová)
Autor: Jana Ulrichová - 
19. října 2009
05:12

 

Radost i trochu zklamání pociťuje z rakoviny vyléčený sportovec Miroslav Kalina (42) z Loun. V létě v rámci akce Běh pro život proběhl napříč republikou.

 

Peníze na vybavení onkologických center, které se cestou snažil nashromáždit, letos nedosáhly takové částky, jakou si představoval. Zatímco během loňského ročníku darovali sponzoři 19 televizorů a sedm set-top boxů, jimiž vybavil pokoje chomutovského onkologického centra, letos se zřejmě projevila hospodářská krize. Na účtu se nakonec sešlo 30 000 korun. „Rozhodli jsme se je opět věnovat do Chomutova, kde jsem se sám léčil. V příštích ročnících, budu-li zdráv, dojde i na další centra. Za tu částku necháme vyrobit nové židle a stoly, které jsou zapotřebí do čekárny onkologie,“ řekl Kalina.

Během napříč republikou, při němž za devět dní urazil 474 kilometrů, chce Miroslav Kalina na svém vlastním příkladu ukázat, že i s tak zákeřnou nemocí, jako je rakovina, se dá bojovat, vyhrát a vrátit se nejen do normálního života, ale i k vrcholovému sportování.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi