Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Údajně ztracené závěrečné práce vznikají dodatečně

Bývalý ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil drží v ruce jmenovací dekret. Stal se novým děkanem Právnické fakulty Západočeské univerzity v Plzni.
Bývalý ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil drží v ruce jmenovací dekret. Stal se novým děkanem Právnické fakulty Západočeské univerzity v Plzni.  (Autor: Zbyněk Schnapka)
Autor: ČTK, šim - 
17. října 2009
18:02

Některé "ztracené práce" rychlostudentů právnické fakulty Západočeské univerzity v Plzni vznikají dodatečně. Uvedla to sobotní MF Dnes.

Podle deníku dostalo pražské knihařství Rak minulý týden zakázku, aby narychlo svázalo rok starou dizertační práci jednoho z vyučujících na této fakultě. Měla to být práce Jana Kavky, který v Plzni učí na katedře občanského práva. Šlo prý o jednu "z mnoha prací, které v té době chyběly v univerzitní knihovně a podle vedení fakulty byly nezvěstné". Krátce poté, co knihařství dizertaci svázalo, se na fakultě "našla", napsal deník.

"Upozornění na podezřelou práci tohoto autora jsem skutečně dostala. Je dalším důkazem obrovských machinací na plzeňských právech," cituje MfD šéfku akreditační komise Vladimíru Dvořákovou. Má údajně signály o tom, že urychlené vázání prací, které měly být už dávno v knihovně, se děje ve větší míře.

Deník uvedl, že se v pátek snažil s Kavkou spojit. Na fakultě ale nebyl a nereagoval ani na vzkazy. Podle listu patřil k rychlostudentům, kteří zvládli tříletý doktorský program za osm měsíců. List označil za neobvyklé to, že zakázku na svázání práce nepodal Kavka, ale soukromá poradenská společnost Egidas. "Podobně podivných prací si u nás loni nechala tato firma svázat několik," řekl listu šéf knihařství Rak. Redakce prý celý pátek sháněla i vedení firmy Egidas, ale nikdo se nechtěl vyjádřit

gogo ( 18. října 2009 22:07 )

To se uvidí. Bývalý ministr spravedlnosti ... Bývalý absolvent plzenské fakulty .... Má šanci jako málokdo jiný. Ukázat zda je muž anebo zaprodaný zbabělec ... Já osobně bych ale na něj nevsadil ani korunu ...

Zobrazit celou diskusi