Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Nikolku (†19) zraněnou na Pohodě pohřbili v bílé rakvi

Autor: Čas.sk, šim - 
17. října 2009
15:52

Na pohřbu Nikolky Kapkové, která podlehla zraněním způsobeným pádem stanu na festivalu Pohoda se sešlo více než tisíc smutečních hostů. Byli mezi nimi i organizátoři festivalu Michal Kaščák a Mário Gešvantner.

Nikolku pochovali v bílých šatech a bílé rakvi. Otec nedokázal unést bolest nad strátou své dcery a při obřadu málem zkolaboval. Nejstatečněji se na veřejnosti držela Nikolčina matka. S dívkou se přišla rozloučit téměř celá vesnice Omšeni, kde se pohřeb konal. Celý smuteční obřad byl velice dojemný.



Přátelé mladé Nikolky nezvládli pohled na nehybné tělo své kamarádky a v slzách opouštěli dům smutku. Jak řekli serveru Čas.sk, nemohou stále uvěřit tomu, že jejich kamarádka, která se před neštěstím na festivale hlásila na tři vysoké školy a byla plná života, už není mezi nimi.

Nikolka Kapková z Omšenie nedaleko Trenčanských Teplic prohrála svůj boj o život 13. října v martinské fakultní nemocnici. Nejdříve byla v umělém spánku. Když ji lékaři probudili, začala sama dýchat a její stav si nevyžadoval hospitalizaci na speciálním neurochirurgickém oddělení. Z Martina ji proto převezli do nemocnice v Trenčíně. Potom se ale její stav opět zhoršil a ona byla znovu převezená do Martina. Dívka utrpěla vážná zranění 18. července při pádě stanu na hudebním festivalu Pohoda v Trenčíně.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

anasyi ( 17. října 2009 23:43 )

do parlamentu

leonina ( 17. října 2009 22:54 )

Ta hrubka je opravdu povedená (slovo stráta opravdu v češtině neexistuje). Co to je proboha za informaci " hlásila se na tři vysoké školy" (málokdo, kdo chce na vš si podá jen jednu přihlášku, hlásit se neznamená studovat to by mohl pochopit i redaktor blesku).

Shelby16 ( 17. října 2009 16:35 )

škoda že ten stan nespadl na nějakého kurevníka nebo nějakou děvku

Shelby16 ( 17. října 2009 16:33 )

je mi to moc líto, co se stalo, někdy mám pocit, že to vždycky odnese ten dobrej a grázlové a svině zůstávají....

Zobrazit celou diskusi