Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kluk z balónu: Chtěl jsem být slavný!

Autor: ČTK, šim, vk - 
16. října 2009
17:16

Šestiletý chlapec vzlétl v balónu. Tak zněla první informace z amerického Denveru. Po několika hodinách ale byla vyvrácena, když balón přistál prázdný. Chlapec byl celou dobu doma!

V USA ve čtvrtek vzbudil značnou pozornost balón, v němž se podle prvních zpráv omylem vznesl šestiletý hoch. Jeho let nad státem Colorado v přímém přenosu přenášely všechny zpravodajské televize. Všichni hledali chlapce, který tak na obrazovkách dostal přednost i před projevem prezidenta.

Balón asi po dvou hodinách ve vzduchu přistál na poli, ale hoch v něm nebyl. Záhada se vyřešila několik hodin poté, když se ukázalo, že chlapec byl celou dobu doma.



Zatímco veškerá pozornost médií a veřejnosti byla upřena na letící balón, šestiletý Falcon Heene se skrýval v garáži svého domu. Podle agentury AP se tam schoval poté, co se na něho otec Richard rozzlobil při pokusu nechat balón vzlétnout. Chlapec si uvnitř balonu hrál a otec se na něho rozkřikl, protože se bál, že syn jeho pokus zkazí, svěřil se Richard Heene novinářům.

Falconův bratr pak rodině sdělil, že viděl Falcona vlézt do balónu. To již bylo těleso ve vzduchu a rodiče se domnívali, že jejich syn vzlétl společně s ním.

Případ ve Spojených státech vzbudil velkou pozornost. Když balón po dvou hodinách přistál na jednom z coloradských polí a ukázalo se, že je prázdný, začalo velké pátrání po malém chlapci. Komplikovala to ale velká plocha území, nad nímž balón letěl. Od svého startu překonal zhruba 80 kilometrů. Kvůli letícímu balónu byl také krátce zastaven provoz na coloradském letišti.

Velmi matoucí byly výpovědi svědků. Někteří z nich totiž tvrdili, že krátce po vzlétnutí viděli, jak z balónu něco padá. Naznačovali, že to byl Falcon.

Balón, který připomínal stříbrný létající talíř, vyrobil chlapcův otec, jenž je amatérským vědcem. Patří mezi takzvané "lovce bouří", tedy lidi, které fascinují extrémní atmosférické jevy a snaží se k nim dostat co nejblíže. Rodinu prý také fascinovala problematika UFO a paranormálních jevů.

Rodina Heeneových se loni zúčastnila americké verze pořadu Výměna manželek. Vzhledem k okolnostem případu a jeho zvratu lze očekávat, že se na ni nyní upře pozornost amerických médií. Již nyní ji popisují jako přinejmenším podivínskou.

Malý Falcon nakonec přiznal, že celou věc rozpoutal a pak dlouho udržoval schválně. Chtěl prý, aby se o něm mluvilo a on byl slavný. Policie celou záležitost vyšetřuje.

 

mimi77 ( 17. října 2009 04:10 )

Chlapec se skryval na pude, ne v garazi... Taky nikomu nerekl, ze chtel byt slavny, ale v primem prenosu se prerekl. Kdyz se ho jeho otec zeptal, proc se jim neozval, kdyz ho volali, rekl mu, "Tati, vzdyt jsi rikal, ze je to pro TV show." Nikdy nerekl, ze chtel byt slavny...to si asi 6-ti lety kluk snad ani nedovede uvedomit. Overte si fakta a obcas se kouknete do anglicko-ceskeho slovniku

121212 ( 16. října 2009 09:05 )

Píšete blbosti, ten chlapec v tom balonu vůbec nebyl.

Zobrazit celou diskusi