Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Chlapec (3) poraněný sekačkou bude chodit!

Chlapec vběhl přímo pod sekačku
Chlapec vběhl přímo pod sekačku  (Autor: Infografika Blesk)
Autor: Pavel Ryšlink - 
16. října 2009
05:00

Dobrá zpráva. Chlapec (3) z Přerovska, kterého v červenci vážně poranila sekačka na trávu, se úspěšně uzdravuje. A další zpráva. Policie v těchto dnech celý případ uzavřela s tím, že za nehodu nebude nikoho stíhat.

„Stav klučiny se stále zlepšuje. Podle plastických chirurgů se jeho poranění dobře zahojila,“ řekl Blesku mluvčí olomoucké fakultní nemocnice Egon Havrlant a dodal: „Nyní malého pacienta čeká rehabilitace.“

Chlapcův otec sekal trávu, když se sekačkou uvízl ve výmolu. Synka, který si na zahradě hrál, prý zahnal na pískoviště a chtěl sekačku z výmolu vyprostit. Nechal přitom běžet motor. Když pak nadzvedl zadní kola, stroj se rozběhl a dal se do pohybu. Právě v ten moment před sekačku vběhl chlapec.

Přejel syna (3) sekačkou: Takhle se to stalo >>

Stroj mu amputoval ruku a nohy. O pravačku chlapec přišel. Její fragmenty a kůži alespoň lékaři použili při rekonstrukci chybějících částí pod kotníkem amputované pravé nohy. Levá noha byla zraněna nejméně, stačilo zašít jen řadu hlubokých sečných ran. Průběh léčby nasvědčuje tomu, že chlapec bude normálně chodit.

Po dvou měsících vyšetřování dospěli policisté k závěru, že za neštěstí nikdo nemohl, že šlo jen o nešťastnou náhodu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání