Středa 17. dubna 2024
Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie
Oblačno, déšť 10°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Skandál na právech může způsobit chaos v justici!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: rvs, INT - 
15. října 2009
19:30

Skandál okolo plzeňské právnické fakulty nadělá nejspíš větší paseku, než to zpočátku vypadalo. České soudy budou možná již brzy zavaleny žalobami odsouzených, které odsoudil soudce s neoprávněně získaným titulem!

 

Kontrola, provedená na podezřelé fakultě ukázala, že až několik set studentů vystudovalo práva za podivných okolností, především neobvykle rychle! Rektor Západočeské univerzity v Plzni Josef Průša má nyní z pověření Ministerstvem školství prozkoumat, jestli právnická fakulta pod vedením proděkana Milana Kindla udělovala tituly oprávněně.

Pokud se podezření z podvodů při studiu potvrdí, vzniknou justici v Česku pořádné problémy. Neoprávněně nabyté právnické tituly budou studentům-podvodníkům odebrány, a právnické 'rychlokvašky' budou ve stejné pozici, jako by titul nikdy nezískaly.

Pokud by byli takto zbaveni titulu absolventi, pracující jako obhájci, státní zástupci, nebo dokonce soudci, mnoho již odsouzených delikventů by mohlo po již tak přetížených českých soudech právem požadovat zrušení stávajícího rozsudku a obnovení procesu.

Každý obžalovaný má totiž ze zákona právo na to, aby o jeho případu rozhodoval soudce, který má pro funkci soudce potřebné předpoklady. To samé platí i o obhájcích, kteří obžalované u soudu zastupují. Proděkan Kindl tak možná českým soudům zadělal na pořádnou 'melu'.

Mafie na právech: Zveřejněn seznam problematických studentů. Čtěte ZDE >>

thomas2 ( 17. října 2009 14:58 )

Tak to jsme nemeli reagovat na ten masakr od al-Kaidy? Cim vice tech fanatiku zabijeme, tim lepe. Ale nerikam, ze kazda valka Ameriky je moudra. Bylo sice moralni porazit a svrhnout toho diktatora Saddama, ale nebylo to moudre. To se Bushovi nevyplatilo, ale myslel to dobre.

thomas2 ( 17. října 2009 14:52 )

Syna Matusky neznam, nevim nic o nem, kde bydli atd. Jestli take bydli v Americe, to ma stesti. A nerikam, ze mi vsechny deti ublizovaly, ale vetsina spoluzaku. Spoluzacky ne.

oldedek ( 16. října 2009 13:06 )

Vy si lidi myslíte, že když třeba "Standíka Upřímného" diplomku najdete, že bude nějaká špatná, podúrovňová ? Kdepak, právě naopak. Ta bude mít takovou úroveň, že by Rychecký záviděl. Přece politici, vrchní policajti aj. mají kolem sebe armádu dobrých právníků, asistentů, kterým dokonce velí a ti makali až se z nich kouřilo. A Standa pak měl co dělat, aby si jí aspoň přečetl a trošku naučil. A ostatní ?!? když už dali nějaký prachy za podvody tak si určitě nějakou tu korunu schovají i na udělání „pěkné“ diplomky - V diplomkách se NIC NENAJDE !!!!

gogo ( 15. října 2009 21:42 )

Ano, máte pravdu. To říká Váš normální selský rozum. Ale v tomto státečku nevládne ani rozum, ani právo ani spravedlnost. Zde vládne jen mafie. Národní a nadnárodní. Která - jak se říká - "prorostla do politických struktur" ....

gogo ( 15. října 2009 21:39 )

Přesně tak. My jsme pro politiky jen tím, čím mouchy krutým dětem ...

Zobrazit celou diskusi