Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Mafie na právech: Zveřejněn seznam problematických studentů

Bývalý ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil je v současné době pověřeným šéfem falukty
Bývalý ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil je v současné době pověřeným šéfem falukty  (Autor: Zbyněk Schnapka)
Autor: jos, ČTK - 
15. října 2009
07:23

Podivné praktiky na plzeňské právnické fakultě vyplouvají na povrch každý den. Ve středu byl zveřejněn seznam studentů, kteří udělali tzv. malý doktorát. V knihovně univerzity však stále chybí 180 rigorózních prací!

Ve středu byl zveřejněn seznam 366 jmen studentů, jejichž studium vyvolává pochybnosti. Zveřejněný seznam se týká lidí, kteří na právech v Plzni získali od roku 2006 takzvaný malý doktorát. Pověřený šéf fakulty Jiří Pospíšil avizuje, že nejde o seznam "hříšníků", ale o seznam, který je nutné prověřit.

Titul z Plzně má i europoslankyně Češková! Čtěte ZDE!

Na listině je několik případů, které ale vyvolávají opravdu silné pochybnosti. Třeba když Kindl dělal s někým z dalších kolegů oponenta a dotyčného i zkoušeli, aniž by byl u řízení někdo třetí. V seznamu je i případ, kdy zkoušejícím byl jen Kindl. Podle vyhlášky, kterou má fakulta na svých stránkách, je státní rigorózní zkouška "veřejná a koná se před tříčlennou komisí...".

Například šéfovi plzeňských strážníků Luďku Hosmanovi byli podle listiny oponenty i komisí práce jen bývalý děkan Jaroslav Zachariáš a Kindl. Podle Pospíšila je takový systém podezřelý. Systém prověří i Akreditační komise, stejně jako to, že témata prací ze seznamu jsou často obecná a opakují se.

Problémy plzeňských práv vyplouvají na povrch už tři týdny. Odstartovalo je odhalení údajně opsané práce bývalého proděkana fakulty Ivana Tomažiče. Poté se začaly objevovat další podivné praktiky, zejména údajná rychlostudia některých politiků, policistů a úředníků. Mluví se o budování mafiánské sítě klientských vazeb založených na propojení se státní sférou či bezpečnostními složkami.

Co si myslíte o plzeňské právnické fakultě? Řekněte nám to v diskuzi!

kenjiogyvara ( 21. října 2009 21:19 )

Do Těchto diskuzí přispívají pouze montéři z ČKD, kteří jsou rádi že vůbec mají základní školu. Pak je správně počesky těší, že "ty študovanci" mají problémy, a patří jim to maj jít hákovat do ČKD. Co se týká počtu obhájených prací, tak obhajoby probíhají od rána od osmi do večera do šesti. na každého je tedy (po odečtení pauzy na oběd) něco méně než hodina. Pokud je přispěvatel alespoň částečně obeznámen s podstatou obhajoby jakékoli práce, tak samotná obhajoba je ta nejkatčí část řízení, kdy obhajující osoba musí oponentům vysvětlit svoji práci. Je-li práce v pořádku, tak jde i obhajoba rychle. Při každé obhajobě se stane, že několik uchazečů neuspěje. Tolik na vysvětlenou pro montéry ČKD.

oldedek ( 16. října 2009 13:08 )

Vy si lidi myslíte, že když třeba "Standíka Upřímného" diplomku najdete, že bude nějaká špatná, podúrovňová ? Kdepak, právě naopak. Ta bude mít takovou úroveň, že by Rychecký záviděl. Přece politici, vrchní policajti aj. mají kolem sebe armádu dobrých právníků, asistentů, kterým dokonce velí a ti makali až se z nich kouřilo. A Standa pak měl co dělat, aby si jí aspoň přečetl a trošku naučil. A ostatní ?!? když už dali nějaký prachy za podvody tak si určitě nějakou tu korunu schovají i na udělání „pěkné“ diplomky - V diplomkách se NIC NENAJDE !!!!

ucetni ( 15. října 2009 20:32 )

Tam kde se doplňuje povinné vzdělání lidí dlouhodobě v nějakých funkcích - veřejná správa,policie, ředitelé čehokoli... nepochybně Dá se jim již několikátá podmínka na doplnění vzdělání a protože jsou roky ve funkcích, mají styky a tak se o ně školičky i někdy perou, jindy se postarají soukmenovci a dotyčný je jim zavázán až do důchodu

ucetni ( 15. října 2009 20:26 )

No právě, všichni kamarádi a bratři nebo bývalí, prostě každý má něco s každým, co se buď vyplatí nebo ne ... Je nás jen pár milionů, bude to velká katastrofa, když se rozptýlíme po Evropě? Hnůj a kompost se pá pravidelně přehazovat a pak rozhazovat, ne?

ucetni ( 15. října 2009 20:19 )

Taky si myslím, že seznam je již vymetený, v květnu tohoto roku ukončený a Pospíšil zaplacený No při volbách se to ukáže!

Zobrazit celou diskusi