Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Policejní honička v Praze! Střílelo se

Autor: INT, val - 
13. října 2009
19:45

V Praze se opět střílelo! Na jedné pražské křižovatce projelo auto na červenou a policie ho okamžitě začala stíhat. Došlo i k střelbě, pachatel byl nakonec dopaden.

Policejní hlídka se snažila vůz zastavit, ale řidič policistům ujížděl přes Prahu 8 a 9 až se dostal mimo Prahu.

"Sledovaný vůz vyjel až za hranice hlavního města a dostal se do Středočeského kraje. Tam se ho policisté pokusili zastavit za pomoci zátarasů. To se jim ale nepovedlo," řekla mluvčí pražské policie Eva Miklíková pro tn.cz.

Řidič prakticky po celou cestu ohrožoval nebezpečnou jízdou ostatní automobily a také chodce. Střážníci na vůz několikrát vystřelili a údajně i pachatele zasáhli. Zranění však nebylo natolik vážné a tak se hříšníkovi podařilo v Praze Ďáblicích policistům utéct.

Pachatel byl zadržen až v ulici Na Štamberku, kde se údajně schovával před policisty.

„Majitel rodinného domku nám oznámil, že se tam pohybuje zraněný muž. On se tam zřejmě ukrýval. Jela tam záchranná služba, my jsme ho tam zadrželi. Má střelná zranění a skončí v nemocnici na ošetření." řekla mluvčí pražské policie Eva Miklíková.

"Pravděpodobně se jedná o třiatřicetiletého muže, nejspíše Čecha. Až to jeho zdravotní stav dovolí, bude vyslýchán. Vypadá to tak, že ho zasáhla jedna ze střel,“ dodala mluvčí.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi