Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Umřel mi páníček, zůstanu v útulku navždy?

Smutek je Brokovi vidět z očí.
Smutek je Brokovi vidět z očí.  (Autor: Foto - autorka)
Autor: Jana Ulrichová - 
12. října 2009
05:18

„Proč mě nikdo nechce,“ jako by se vyčítavě ptaly oči křížence Broka (7), jednoho ze služebně nejstarších psů v útulku Psí domov v Řepnici na Litoměřicku. Přišel sem už v únoru poté, co mu jeho pán umřel.

„Příbuzní si ho nemohli nechat, protože trvale žijí mimo republiku,“ říká majitelka útulku Miluše Maskulanisová. Od té doby Brok čeká na novou rodinu, zatím ale marně.

Zatímco jiní psi po měsíci, dvou z útulku odcházejí s novými pány, Brok jako by se nikomu nelíbil. Podle Maskulanisové je problém v jeho věku. „Je mu už sedm let. Většina lidí si myslí, že už je starý. Většinou chtějí štěňata, nebo mladé psy. Tohle je ale kříženec jezevčíka, který se dožije minimálně 14 let, takže má před sebou ještě půlku života,“ říká.

Podle ní je Brok milý, bezproblémový pes, který se bude cítit nejlépe u domu na zahrádce. Nejvíc by se zřejmě hodil ke staršímu člověku, s nímž by si mohli navzájem zpříjemnit stáří.

Pokud se nikdo takový nenajde, zůstane Brok v útulku. „Samozřejmě bychom si ho tu nechali na dožití. V rodině by mu ale bylo lépe. Přece jen je tu psů hodně a každému se nemůžeme věnovat tak, jak by potřeboval,“ dodává Miluše Maskulanisová.

Smutek je Brokovi vidět z očí. Smutek je Brokovi vidět z očí. | Foto - autorka

 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

raduz ( 14. října 2009 13:08 )

Prosím prosím, ať se někdo hodný najde. Derou se mi slzy do očí nad tou fotkou. Je hrozně milý, ale smutný. Máme pejsky 2 a třetí se k nám chodí najíst, protože o něj majitelé nestojí. Pejsci jsou to ti nejlepší a nejvěrnější kámoši !!! Přimlouvám se za pejska!!! Nenechejte ho samotného, určitě je mu moc smutno za páníčkem. Kdyby ho tak někdo vzal starším hodným rodičům někde do domku !!! Ach jo.

lilia ( 13. října 2009 08:17 )

Máme kokra a měl již 16 roku, sem tam má nějaký zdravotní problém, ale stále je to milý a dobrý hafan. Snad se teď po zveřejnění najde někdo,kdo si Broka vezme. Určitě by se měl nejlépe někde v domku na vesnici. Moc se přimlouvám, kdo muže ať udělá dobrý skutek. Pro sebe i pro Broka.

aapricot89 ( 13. října 2009 00:11 )

a nebo Sharka , co se ujala opusteteho kotatka klobouk dolu pred vami vsemi.

tarantuletarantule ( 12. října 2009 17:58 )

tedy mysulindo jestli nekecáš, tak sis to u mě dost vylepšila

kumi ( 12. října 2009 16:36 )

TADY LITUJE CHUDÁČEKTAK SI HO VEMTE JÁ UŽ MÁM Z ÚTULKU 2 A SUPR TÍM LITOVÁNÍM MU NEPOMŮŽETE

Zobrazit celou diskusi