Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Polští chuligáni a jejich šílené řádění v Praze

Autor: Patrik Vacek, Vít Valenta - 
11. října 2009
12:01

Polští chuligáni, kteří přijeli v sobotu do Prahy na fotbalový zápas Česko – Polsko předvedli, proč patří mezi jedny z nejnebezpečnějších fanoušků v Evropě. V centru města a u stadionu na Letné to vypadalo jako ve válečném filmu.

410806:gallery:true:true

Během dne sice Poláci žádné velké šarvátky nevyvolali, ale po setmění se proměnili v divoké výtržníky! Mezi pátou a šestou hodinou se sešly zhruba dva tisíce fanoušků na Staroměstském náměstí, kde se fanoušci rozdělili na dva tábory. Oni totiž válčí nejen s protivníkem, ale i mezi sebou… Policie znepřátelené polské chuligány držela od sebe, ale i tak po sobě házeli dýmovnice a nadávali si.

Před pochodem na letenský stadion, kde se utkání odehrálo, se několik fanoušků stačilo pomodlit v kostele svatého Mikuláše a pak za doprovodu těžkooděnců zamířili s ostatními ke stadionu.

Postup polských fanoušků jsme online sledovali zde:

Rvačka na Letné! Policie zadržela třináct polských chuligánů >>

Policie uzavřela chuligány do kordonu a nikoho z nich nepustila ven. Na Letné pak vypuklo peklo! Poláci házeli na pořadatele a těžkooděnce dýmovnice a dělbuchy. Podle všeho šlo o fanoušky, kteří se snažili prolomit bránu a na kvalifikační zápas proniknout bez lístků, což se jim nakonec po boji s policajty nepodařilo. Vstup na stadion byl dokonce kvůli nim na několik minut uzavřen.

Krátce před sedmou hodinou večer organizátoři opět vpouštěli fanoušky dovnitř. Podle informací policie byl zraněn jeden polský fanoušek a lehce poraněno bylo několik pořadatelů.

vrba ( 11. října 2009 20:43 )

Chce to zopakovat dějepis. Obsazení ČSR bylo po dohodě velmocí s Hitlerem a naše republika se bez boje poddala, zatímco mezi Polskem a Německem vypukla válka a velmoci byly vázané smlouvami, tatže musely do války. Stejně se ani kvůli Polsku nepřetrhly.

raziel ( 11. října 2009 11:50 )

No jo, můj děda říká "válku na vás, ta vás naučí" a má v něčem určitě pravdu. Válka lidem vždycky víceméně pomohla - redukovala počet lidí, postrčila technologický vývoj. Ale kdo by chtěl zhebnout ve válce, to asi nikdo. Já bych tam poslal ty frajírky s placatým kšiltem, to jo, ať ukáží, jací jsou borci. A tyhle Poláky už tuplem, ono by je to přešlo.

wertup ( 11. října 2009 10:58 )

http://www.odsminus.cz/?a=clanky/stranka/1 http://www.odsminus.cz/ http://www.facebook.com/pages/Opurci-ODS/135677239587?created

bara ( 11. října 2009 09:00 )

dnes se vůbec víc mladých lidí než v dřívější doběi chová jak dobytek. Bylo. v takové míře dříve např. sprejerství? Vandalství? Krádeže, vraždy? Kriminalita stoupá taky úměrně s tím, jak stoupá sláva bohatých a mocných, kteří si dělají co se jim zlíbí a vše jim prochází.... A taky - mladým lidem chybí strach o život, boj o holý život, který sebou např. přináší válka...proto je i stále víc různých adrenalinových sportů a chování takové, jak jsme včera viděli u těch Poláků.

bara ( 11. října 2009 08:51 )

ani stovky biskupů, kardinálů a kněží by je zřejmě nezrkotilo, když jsou rozjetí..... jsou to Slované - a jsou nám údajně geneticky bližší nežk např. Slováci. Nevím co se to děje se světem, je to možná i tím, že se posunul žebříček hodnot, už se neříká, že "chudoba cti netratí"...a tím, jak se posunulo vnímání lidí, že ti bohatí jsou lepší, tak to přineslo sebou i nezřízenou touhu po majetku, ta touha po bohatství a luxusu nese sebou i spoustu negativních vlastností - podvody, krádeže, tunelování, zabíjení, vraždy - prostě gaunerství ve všech směrech.

Zobrazit celou diskusi