Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Dvouletý s IQ Einsteina přijat do Mensy!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: INT, am - 
10. října 2009
07:58

Zatímco jiní dvouletí objevují krásy pískoviště a školky, malý Oscar Wrigley z Anglie by se raději učil o divoké zvěři, nebo historii antického Říma.

Chlapec se také už začal věnovat hudbě a dokonale rozenává jednotlivé nástroje v orchestru.

Takže jeho rodiče nemohli být ani přkvapeni, když se ve dvou letech a pěti měsících stal po náročném vstupním testu členem Mensy. Test prokázal, že má IQ vysoké kolem 160, což je zřejmě stejně jako měl Einstein, či Stephen Hawking. Je jisté, že je jedním z nejchytřejších dětí, které se na naší planetě kdy narodily.

Oscar neustále klade rodičům nějaké otázky. "Upřímně se bojím toho, že mi za pár měsíců řekne, že jsem ididot," směje se jeho otec.

Jeho schopnosti přesahují normálního dvouleté dítě také tím, že má ve svém slovníku už více jak 1000 slov, zatímco je u jiných dětí běžné, že znají a aktivně používají kolem padesáti.

410521:gallery:true:true

Překvapivé je, že jeho rodiče jsou normální lidé s průměrnou inteligencí. Jedna vyjímka v rodině by se ale našla. Jeho strýc nastoupil na universitu již ve 13 letech.

"Jednou s Oscarem seděl na zahradě náš známý a ukazoval mu ´koukej, tam je píp-píp´ a Oscar se na něj otočil a řekl, ´ne, to je pták´," vypráví Oscarova pyšná babička.

Inteligence dítěte s v průběhu let bude dále přeměřovat. Přesto se stal nejmladším chlapcem, který byl přijat mezi nejchytřejší mozky světa. Mladší než on je jen holčička Elisa, která byla přijata o měsíc mladší.

stefa ( 11. října 2009 00:43 )

UŽ JSEM SE TĚ JEDNOU PTALA JESTLI NA TEBE RODIČE VOLALI S..PRATKU.ALE ASI ANO, TY JSI BYL/BYLA ASI S..PRATEK OD ZAČÁTKU.RADĚJI SE ANI NEMNOŽ ,POKUD POCHYTÍ TVOJE DĚTI TVÉ CHOVÁNÍ NO POTĚŠ NÁS PÁNBŮH.

babcq ( 10. října 2009 14:05 )

příspěvky

babcq ( 10. října 2009 14:04 )

mysulindo. uz tu neotravuj vzduch svými příspčvky, prosím

glumik ( 10. října 2009 11:32 )

kozelch ( 10. října 2009 09:55 )

Bejt tatíkem, asi mírně znervózním

Zobrazit celou diskusi