Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Ochrnutý důchodce prosí zloděje: Vrať mi vozík!

Důchodce má po mrtvici ochrnutou půlku těla.
Důchodce má po mrtvici ochrnutou půlku těla.  (Autor: Blesk - Jitka Žigová)
Autor: Jitka Žigová - 
10. října 2009
05:00

Je úplně vyřízený a nemá chuť dál žít! Václavu Zimovi (66), který má půlku těla ochrnutou, ukradl zloděj-hyena elektrický vozík. Ten si invalidní důchodce po mrtvici pořídil před rokem za peníze z prodeje svého auta.

A jen díky ukradenému vozíku hendikep zvládal a dostal se, kam potřeboval.

Vinou zloděje se Zima cítí jako zničený člověk bez chuti do dalšího života. O elektrický vozík přišel, když byl na návštěvě u známé. Nechal ho kvůli schodu stát u vchodu do paneláku na Moravském Předměstí. Pak s oporou berle a paže své známé k ní zašel na večeři. „Když jsem se vrátil a zjistil, že vozík někdo ukradl, rozbrečel jsem se,“ přiznal důchodce. „Než takhle žít, tak radši vůbec,“ řekl smutně.

Vozíkem dojel Václav Zima kamkoliv. Vozíkem dojel Václav Zima kamkoliv. | Blesk - Jitka Žigová

Vozíkem dojel Václav Zima kamkoliv.

Vozík koupil již v opotřebovaném stavu za 65 tisíc korun na inzerát. „Nečekal bych, že mi ho někdo ukradne. Myslel jsem si, že když někdo vidí vozík, tak si uvědomí, že ho jeho majitel nemá nadarmo,“ divil se postižený důchodce.
Okradený muž si za denní poplatek 30 korun vypůjčil vozík od centra pro tělesně postižené. Za měsíc ho ale musí vrátit! „Až ho nebudu mít, tak jsem vyřízený. Nemám peníze a ani šanci na něj ještě někdy našetřit. Bydlím v domě s pečovatelskou službou, kde mě nájem, léky, strava, koupání stojí patnáct tisíc měsíčně,“ zoufá si muž.

Jiný vozík nemá šanci získat ani přes pojišťovnu. „Ta by mi ho uhradila, jen kdybych neměl ruce nebo nohy,“ je si vědom ochrnutý důchodce. „Proto prosím toho, kdo mi ho vzal, ať mi ho vrátí. Jinak doufám, že ho Pán Bůh ztrestá,“ vzkazuje zloději Zima.

kellyna ( 12. října 2009 08:54 )

pokud ještě nejste hospitalizovaná tak to rychle udělejte!!!!!!!! Nejste na 100% normální jste člověk bez racionálního názoru, nemáte vůbec žádný charakter, akorát se strapnujete a nejhorší na tom že si myslíte jak jste zajímavá,ale opak je pravdou děláte ze sebe krypla bez mozku. A jestli máte do dneška život bez problému tak vám přeji ode dneška jen to nejhorší,kéž by jste jednou na té KRYPLKÁŘE skončila.!!!!!!!!!!!!

kellyna ( 12. října 2009 08:47 )

je jedno jestli ten pán nechal vozík pod schodama,před vchodem nebo kdekoli jinde, ŹÁDNÝ ĆLOVĚK BY NEMĚL HRABAT NA CIZÍ VĚCI !!!!!!!!!!!!!!!! Mělo by se trestat a jít za to sedět BEZ PARDONU. Čemu se dívíme když jsou u nás směšné tresty a naše soudnictví a zakony jsou jeden velký PRŮSER, takže proč bych něco neukradl,když mě za to nic nečeká ne? Jen na to zas doplatí ti,kteří jsou rádi za každou pomoct k životu. A taktéž nemám slov na tu ZRŮDU a doufám,že jednou na tom VOZÍKU TAKY SKONČÍ

anebez ( 11. října 2009 14:39 )

Vždy se píše, že chudák přišel o to či ono. Málokdo z postižených řekne, že od státu, berou příspěvky ne v Kč, ale v tisících. Takže tento pán měl na to, aby si vzal taxi a vozík mohl nechat doma. On může pobírat příspěvek asi ve 3 stupni, t.j. 8,000 Kč. Na toho taxika měl.

anebez ( 11. října 2009 14:29 )

V Česku se krade všechno, i když je to řetězem přikované a pán si nechá vozík před domem. Lituji ho jako postiženého člověka, ale nelituji pro tu hloupost.

kellyna ( 11. října 2009 13:14 )

Tady v tomto případě by se měla zamyslet pojišťovna,mám dceru vozíčkářku takže vím co to je být tzv.nohou. Už pár let namám slova,která by vyjádřila naše zákony postavené úplně obráceně. Tomu bezcharakternímu člověku bych přála aby si přerazil páteř a do smrti se plazil bez jakékoli pomoci.

Zobrazit celou diskusi