Nevím, zda za to může hospodářská krize, ale faktem je, česká TV Nova a slovenská Markíza zatím nechávají outfity soutěžících na nich samotných. Stylisté a vizážisté přijdou ke slovu až ve finále. Teprve tam se vyvolení dostanou do rukou profesionálů, kteří je možná z gruntu promění. Účesem počínaje, garderobou konče. Někomu pomůžou a jinému možná uberou kus osobitosti. Každopádně by měli většině adeptů (zejména v případě dívek) odborníci pomoci.

Vše o SuperStar
Autor: Blesk.cz

Bojovat sám za sebe se vším všudy je také zkouška ohněm. A zjev má na počet hlasů rovněž vliv. Možná někdo namítne, že tahle prověrka není fér, protože někteří soutěžící mají na dobré oblečení prachy a jiní ne. O to víc je třeba připomenout stále opakovanou pravdu, že o postu SuperStar nerozhoduje jen hlasový fond, ale i spousta jiných momentů. Mimo jiné exteriér, vnímavost, znalost trendů a jedinečnost, s jakou je hvězda umí zpracovat. K obrazu svému přizpůsobit. Leccos se dá naučit, odkoukat a prostředky na kvalitní hadříky jistě hodně pomohou. Ale i tak platí, že buď vkus (a nejen pro módu) máte nebo ne - což se týká i prosperujících zpěváků. Zkrátka módní instinkt a prachy jsou dvě rozdílné devizy.

Fotogalerie
6 fotografií

Jedna z poroty SuperStar, Dara Rolins, měla pravdu, když podotkla, že kluci nedisponují takovým talentem jako holky, zato v módě jsou na tom mnohem líp. A jak Darina dále řekla, leckdy by s kolegyní Martou nejradši děvenky poslaly znovu ke skříni. Ale podle pravidel to nelze. Jediným arbitrem módy je tedy jistá, vyřazenou Deborah Kahlovou vzpomínaná kostymérka, ochotná soutěžícím s výběrem poradit. Nevím, komu a nakolik tato slečna či paní vlastně radí, ale outfity zpěváků (zejména zpěvaček) jsou mnohdy tristní.

Zatím největším stylistickým peklem byla kreace patnáctileté, před kamerami už ostřílené Lucie Láncošové, která k výrazně fialovému, kabaretu hodnému flitrovému topu zvolila kostkovanou studentskou sukýnku se sklady a k ní oblékla babské poloprůsvitné punčocháče s lodičkami na podpatku zvaném kačenka…

Pod standardem byla i průměrná, odhalenými ňadry populární soutěžící Aneta Galisová obléknutá v krepsilonových leginách a brčálově zelené tunice s páskem, jež z ní udělala almaru na retro botičkách. A když už jsme u střevíčků, tak za zmínku stojí i cvoky opatřené dřeváčky na podpatku, které si k bleděmodrým džínům a triku vzala patnáctiletá studentka z Třince, Markéta Konvičková. Mimochodem Dara Rolins si většinou u této dívky nemůže vybavit její jméno, ale pokaždé ji naskočí její výkon, to, co zpívala. „Markéta je velmi nenápadné a velmi talentované děvče. Myslím, že té vizážisté a stylisti hodně pomůžou,“ řekla Darina.

Až dojemnou módní neohrabanost projevila i Paulína Ištvancová z Dolní Krupé, jejíž otec – hlídač se stal díky Leoši Marešovi zástupnou SuperStar. Bílé, velikostí nadměrné basic triko s rukávy, v nichž se Paulíniny paže ztrácely. Na něm módní obleková vestička v pánském stylu, minisukně a otevřené střevíčky do tanečních…. A podobný soucit budil i dospívající Jan Bending - hubené nohy adolescenta obepínající černé džíny a v nich zastrčené bílé triko, v něž se jeho hrudníček utápěl… Další bolestná kreace black & white…

Osmnáctiletý introvertní frajírek René Boše´la byl dobrý a od Boha charismatického, kreativního Bena Cristovaoa bych čekala větší kreativitu. Tenhle kluk má na víc než na šedé triko a károvanou oblekovou vestičku. Proč nezůstal u své oblíbené raperské kapuce? Ostatně, dneska už zase soutěží kluci – v čem se tentokrát předvedou?